Κορωπί: Κύκλωμα εισήγαγε λαθραία αλκοολούχα ποτά από τη Βουλγαρία – 5 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής / Β’ Υποδιεύθυνση – Τμήμα Η’ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης, Αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή και περαιτέρω διάθεση λαθραίων αλκοολούχων ποτών, πλαστών ετικετών επωνύμων εταιρειών αλλά και στην επαναγέμιση φιαλών με μη κανονικό-νοθευμένο προϊόν.

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην όποια συμμετείχαν οι ανωτέρω Υπηρεσίες, η Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, συνελήφθησαν χθες (19.09.2021) σε περιοχή του Δήμου Κρωπίας πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, (3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) μεταξύ των οποίων και ηγετικό μέλος της και ένας ακόμα ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την ενδελεχή και πολύμηνη αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020, προέβαιναν στην παράνομη εισαγωγή στη χώρα μας από τη Βουλγαρία αλκοολούχων ποτών, τα οποία αποθήκευαν, επεξεργάζονταν και στη συνέχεια διέθεταν σε κάβες, καταστήματα χονδρικού εμπορίου ποτών και μίνι μάρκετ, στην Αττική και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Για τη διακίνηση των ποτών χρησιμοποιούσαν εικονικά παραστατικά, και διαφορετική περιγραφή εμπορευμάτων, ενώ λάμβαναν ειδικά μέτρα, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής η αποκάλυψη τους από τις διωκτικές αρχές.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

4.638 φιάλες με επικολλημένες ετικέτες επώνυμων εταιριών,
9.889 αυτοκόλλητες ετικέτες,
30 φιάλες διαλύτες,
95 λίτρα τσίπουρο,
15 λίτρα τζιν,
10 λίτρα ούζο,
15 λίτρα μαστίχα,                                                                                                        20 λίτρα τεκίλα,
συνολικό χρηματικό ποσό των 39.495 ευρώ και 485 λέβα Βουλγαρίας,
4 αυτοκίνητα ήτοι 3 φορτηγά και 1 επιβατικό,
8 συσκευές κινητών τηλεφώνων,
Περίστροφο,
κυνηγετική καραμπίνα,
57 φυσίγγια,
2 ξύστρες και ιδιόχειρες σημειώσεις

Οι ποσότητες αλκοολούχων ποτών που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν στις Τελωνειακές Αρχές, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Παράλληλα, λήφθηκαν δείγματα από την Χημική Υπηρεσία και παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Από τα στοιχεία της έρευνας και σύμφωνα με το προσωρινό προσδιορισμό της αρμόδιας τελωνειακής Αρχής, οι επιβαρύνσεις από τη διαφυγή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, τελών και χαρτοσήμων, αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 49.955,58 ευρώ.

Επιπλέον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις των δικαιούχων σημάτων εταιριών, η ζημία σε βάρος τους ανέρχεται στο ποσό των 157.987,78 ευρώ.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία,-κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα , της νομοθεσίας περί όπλων, του αγορανομικού κώδικα και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αστυνομίας Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής / Β’ Υποδιεύθυνση – Τμήμα Η’ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης.

Ροή Ειδήσεων

Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Περίπου το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής ελέγχεται...

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους πιθανούς...

MasterChef 2024: Επέστρεψε και τον έβγαλαν αμέσως υποψήφιο

Η οικειοθελής αποχώρηση της Τάνιας Παλ έφερε πίσω...

Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Περίπου το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής ελέγχεται από συμμορίες, που κατηγορούνται για σωρεία φρικαλεοτήτων — δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες και απαγωγές για λύτρα. ...

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου μισθού, που αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους πιθανούς αντιπάλους που θα βρουν μπροστά τους στο Miami Open, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη...