Μεγάλη επένδυση άνω των 750 εκατ. ευρώ μετατρέπει τη Σαρωνίδα σε… «μικρό Ελληνικό»! (βίντεο)

Συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχεία, γήπεδο γκολφ, σχολεία και νοσοκομείο προβλέπει μεταξύ άλλων το επενδυτικό σχέδιο που αναμένεται να περάσει τις επόμενες μέρες απ’ τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων – Ποιοι «τρέχουν» το πρότζεκτ

Ένα εξαιρετικά σημαντικό επενδυτικό σχέδιο, το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει όλο το παραλιακό μέτωπο στη Σαρωνίδα, αναμένεται να εντάξει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων τις προσεχείς ημέρες, έπειτα και απ’ το «πράσινο φως» που άναψε το ΔΣ του Enterprise Greece.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney, πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους άνω των 750 εκατ. ευρώ, το οποίο παρομοιάζεται σαν ένα «μικρό Ελληνικό», καθώς ουσιαστικά προβλέπει την ανάπτυξη μίας «μικρής πολιτείας» μέσα σε μια τεράστια έκταση που ξεπερνά τα 6.000 στρέμματα.

Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως φορέας του επενδυτικού σχεδίου είναι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Vita Development, η οποία είχε πρωτοξεκινήσει το επίσης σημαντικό τουριστικό πρότζεκτ στον Καραπέτη της Μυκόνου, το οποίο ανέλαβαν αργότερα οι Άραβες της AGC Equity Partners, που ελέγχουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη εταιρεία, που τα τελευταία χρόνια κινήθηκε στο να «κλειδώσει» την έκταση συγκεντρώνοντας ιδιοκτησίες του οικοδομικού συνεταιρισμού «Η Υγεία», αλλά και παρακείμενων οικοπέδων, έχει τη χρηματοδοτική στήριξη από funds, η οποία ωστόσο αναμένεται να μεγεθυνθεί μετά και την ένταξη της στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων και της δημοσιοποίησης της.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών, το μεγαλύτερο στην Αττική, καθώς επίσης και ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Καθότι το σχέδιο δίνει εξίσου βάση στην οικιστική ανάπτυξη, προβλέπει επίσης την κατασκευή δύο σχολείων, καθώς και ενός νοσοκομείου. Επιπρόσθετα, προβλέπει την αναδάσωση περίπου της μισής έκτασης.

Όπως εξηγούσαν αρμόδιες πηγές στο newmoney, το πρότζεκτ αναμένεται να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή και επίσης να προεκτείνει την έννοια της «αθηναϊκής Ριβιέρα» προς τα ανατολικά.

Η πολεοδόμηση της έκτασης θα γίνει με Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης, για το οποίο θα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, αφού υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις απ’ τις συναρμόδιες Αρχές των υπουργείων.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, εκτιμούσαν στο newmoney πως παρά την όποια πολυπλοκότητα μπορεί να έχει το σχέδιο, τα συναρμόδια υπουργεία έχουν εκτιμήσει πως κατ’ ελάχιστον μπορεί να υλοποιηθεί το 80% του πρότζεκτ χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν πρόκειται να περάσει απ’ τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης πριν ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, όπως ορίζει ο νέος νόμος, καθότι η αίτηση είχε γίνει με βάση τον προηγούμενο.

Πληροφορίες δε αναφέρουν πως απομένει μόνο η έγκριση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει το προσεχές διάστημα για το θέμα.

newmoney.gr

Ροή Ειδήσεων

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις...

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό...

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη νότια Νιγηρία όταν δημιουργήθηκε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων που οργάνωσε τοπική...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις ημέρες έχουν χαθεί τα ίχνη μιας κοπέλας και η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα στις 25/05/22, κατά...

Αθήνα: Ζητάδες τράβηξαν «χειρόφρενο» σε άνδρα με κλεμμένο αμάξι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτη – Ο ρόλος οδηγού ταξί

«Φρένο» στην ξέφρενη κούρσα ατόμου που εντοπίστηκε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με κλεμμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν «μάχιμα» στελέχη της ομάδας...