Λεωφόρος Κηφισού: 1.004 ατυχήματα την τελευταία διετία – Η μερίδα του λέοντος, 75% στην άνοδο

Στατιστικά στοιχεία για τα ατυχήματα στον Κηφισό έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Αττικής. Αφορμή, η λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας βοήθειας που ενισχύει την οδική ασφάλεια στον Κηφισό.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο στον Κηφισό η πλατφόρμα της Περιφέρειας Αττικής συνεπικουρεί τα βαν οδικής ασφάλειας που επιχειρούν στη λεωφόρο, έχοντας συμβάλει στη διαχείριση 1.004 ατυχημάτων.

Από αυτά τα 1.004 περιστατικά που έχουν γίνει την τελευταία διετία στον Κηφισό, το 75% σημειώθηκαν στην άνοδο, το 62,5% αφορούν σε μηχανικές βλάβες των οχημάτων, ενώ το ποσοστό των συγκρούσεων ανέρχεται στο 37,5%.

Μάλιστα, η συμβολή της ειδικής πλατφόρμας οδικής βοήθειας, την οποία εγκατέστησε η Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση εκτάκτων συμβάντων που προκαλούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της είναι καθοριστική στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας μετά το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (03.01.2023) στον Κηφισό.

crossorigin="anonymous">

Πρόκειται για πλατφόρμα με γερανό η οποία λειτουργεί από την 1η Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο Κηφισού, με σκοπό την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων από διάφορες αιτίες (τρακαρίσματα, μηχανικές βλάβες, κ.ά) και η οποία έδρασε άμεσα στο συμβάν που σημειώθηκε στις 8:30 π.μ. στο ρεύμα καθόδου στη συμβολή με τη Λ. Αθηνών.

Το τροχαίο με επακόλουθα την ανατροπή ενός οχήματος, την ακινητοποίηση δεύτερου και τη δημιουργία ανάσχεσης στις δύο αριστερές λωρίδες του αυτοκινητόδρομου, αντιμετωπίστηκε άμεσα από την τροχαία και τα οχήματα Οδικής Ασφάλειας όταν εντοπίστηκε από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν και η κυκλοφορία επανήλθε σε κανονικά επίπεδα, ενώ η πλατφόρμα στον ένα μήνα λειτουργίας της έχει συνδράμει σε 10 σοβαρά περιστατικά.

Κηφισός – Πατούλης: «Άρτια οργανωμένος μηχανισμός οδικής ασφάλειας»

Ροή Ειδήσεων

Παπανικολάου: «Η νίκη για τα παιδιά της Θύρας 7 – Η σκέψη μας σε Τουρκία και Συρία»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-60 της Άλμπα και...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του...

Παπανικολάου: «Η νίκη για τα παιδιά της Θύρας 7 – Η σκέψη μας σε Τουρκία και Συρία»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 93-60 της Άλμπα και πέτυχε ακόμα μία νίκη στην Euroleague παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Κώστας...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στο δήμο Μπερίσο της Αργεντινής, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (Ευτυπίωση, Ίσκα, Ασθένεια Petri, Μελανή Νέκρωση Βραχιόνων), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της...