Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε οίκο ευγηρίας- Για μη τήρηση μέτρων για τον κορωνοϊό

-

Πρόστιμο σε οίκο ευγηρίας στον Κορυδαλλό, για μη τήρηση μέτρων προστασίας

Σε εξέλιξη είναι οι έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα, για την τήρηση των πρωτοκόλλων αυξημένης προστασίας που προβλέπει σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το απόγευμα της Δευτέρας, κλιμάκιο ελέγχου μετέβη σε γηροκομείο που βρίσκεται στον Κορυδαλλό.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: μη επίδειξη αρχείου καθημερινής θερμομέτρησης προσωπικού μη ύπαρξη αλκοολικού διαλύματος στην είσοδο του οίκου ευγηρίας

Έτσι, στον οίκο ευγηρίας- με δυναμικότητα άνω των 40 φιλοξενούμενων- επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό σε προνοιακές δομές στην Αττική, από κλιμάκια της Περιφέρειας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Σήμερα, Τρίτη, τεστ για τον ιό επρόκειτο να γίνουν σε φιλοξενούμενους και προσωπικό στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Centaurea στο Μαρούσι, το Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και τον «Οίκο Γαλήνη» στη Ν. Σμύρνη.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος ανθρώπου που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι και είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 79 ετών, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης, στη μονάδα Covid του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Χθες, Δευτέρα, έγινε γνωστό ότι κατέληξαν δύο ακόμη άνθρωποι που φιλοξενούνταν στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Πρόκειται για έναν 66χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και μια 87χρονη, η οποία κατέληξε νοσηλευόμενη στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗlifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ