Στα κόκκινα ο Κεντρικός Τομέας – Ακολουθούν Βόρειος – Δυτικός -Νότιος

Σαρώνουν τα κρούσματα σήμερα την Αθήνα, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ μολύνσεων σε όλη την χώρα. Οι δήμοι της Αττικής που είναι στο «κόκκινο».

Τα κρούσματα σήμερα είναι στα ύψη σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα, ενώ καταγράφηκε νέος αριθμός ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, σε όλο το Λεκανοπέδιο εντοπίζονται 2097 κρούσματα, ενώ μόνο τα 1313 βρίσκονται στην Αθήνα, η οποία «λυγίζει».

Πιο αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 30 Μαρτίου, 4.340 νέα κρούσματα, 72 θανάτους από κορονοϊό και 741 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία.

Από τις 4.340 καινούργιες μολύνσεις, οι 1313 καταγράφονται ως εξής στην Αθήνα:

Βόρειος τομέας: 277 κρούσματα
Δυτικός τομέας: 274 κρούσματα
Νότιος τομέας: 227 κρούσματα

Παρόλα αυτά, οι περισσότερες νέες μολύνσεις καταγράφονται στο Κεντρικό τομέα Αθηνών με πολυπληθείς δήμους, καθώς εντοπίζονται 535 νέα κρούσματα.

Σημειώνεται, ότι οι δήμοι που αποτελούν τον Κεντρικό τομέα Αθηνών είναι οι εξής:

Δήμος Αθηναίων
Δήμος Βύρωνος
Δήμος Γαλατσίου
Δήμος Δάφνης-Υμηττού
Δήμος Ζωγράφου
Δήμος Ηλιουπόλεως
Δήμος Καισαριανής
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα 30/3:

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.340, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.267 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 741 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.688 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή -11.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)».

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Μασκ: Είναι νόμιμο που μοιράζει καθημερινά $1 εκ. στους Αμερικανούς;

Αλήθεια, πόσο νόμιμο ή παράνομο είναι το καθημερινό...

Κτηματολόγιο: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η δήλωση ακινήτων – Οι συνέπειες

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα δηλώσουν την περιουσία...

Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας: Εκδήλωση για την ακρίβεια

Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το...

Καιρός : Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη  ...

Μασκ: Είναι νόμιμο που μοιράζει καθημερινά $1 εκ. στους Αμερικανούς;

Αλήθεια, πόσο νόμιμο ή παράνομο είναι το καθημερινό giveaway του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα στους ψηφοφόρους του Τραμπ; ...

Κτηματολόγιο: Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η δήλωση ακινήτων – Οι συνέπειες

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα δηλώσουν την περιουσία τους απειλούνται επίσης με πρόστιμα και με «μπλοκάρισμα» των μεταβιβάσεων ...

Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας: Εκδήλωση για την ακρίβεια

Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πάρουν μέρος στις θεματικές συζητήσεις, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα προτείνουν λύσεις ...