ΗΠΑ: Nέο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε συναυλία στη Φιλαδέλφεια



Οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι για να απομακρυνθούν από το σημείο

Δύο μέλη της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας τραυματίστηκαν σε εμβληματική λεωφόρο του κέντρου της πόλης, την Benjamin Franklin Parkway, όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την επέτειο της ανεξαρτησίας της Αμερικής παρακολουθώντας συναυλίες και ρίψεις πυροτεχνημάτων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Έχουμε συμβάν ασφαλείας στη Λεωφόρο του Πάρκου Βενιαμίν Φραγκλίνου», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Και οι δύο αστυνομικοί βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό CBS3 Philadelphia, μέρος του δικτύου CBS. Οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης ανέφεραν πως αναζητούν τον ύποπτο.

Βίντεο που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν για να απομακρυνθούν, ενώ οι αρχές παρότρυναν όσους βρίσκονταν κοντά στον τόπο του «συμβάντος» να προφυλαχθούν εκεί όπου ήταν.

«Δεν άκουσα τους πυροβολισμούς, αλλά οι αστυνομικοί μας έλεγαν ‘Τρέξτε, τρέξτε, τρέξτε!’» αφηγήθηκε μια αυτόπτης μάρτυρας σε τηλεοπτικό σταθμό, μέρος του δικτύου του NBC.

Νωρίτερα χθες, στο Χάιλαντ Παρκ, προάστιο του Σικάγου, νεαρός με «ισχυρό» τουφέκι που είχε ανέβει στην οροφή εμπορικού καταστήματος άρχισε να ρίχνει εναντίον οικογενειών και παιδιών με ποδήλατα στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 26.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ροή Ειδήσεων

Πέθανε η τραγουδίστρια Σίσι Χιούστον, μητέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον

τη σόλο καριέρα της κέρδισε δύο βραβεία Γκράμι...

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας υπέρ της Παλαιστίνης – Έγιναν 20 προσαγωγές

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή 20 ατόμων, 16...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει την Τρίτη η ΠΓ

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει η απόφαση της πρόσφατης...

Πέθανε η τραγουδίστρια Σίσι Χιούστον, μητέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον

τη σόλο καριέρα της κέρδισε δύο βραβεία Γκράμι για τα άλμπουμ "Face to Face" και "He Leadeth Me" στα τέλη της δεκαετίας του...

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας υπέρ της Παλαιστίνης – Έγιναν 20 προσαγωγές

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή 20 ατόμων, 16 αντρών και 4 γυναικών στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας υπέρ της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει την Τρίτη η ΠΓ

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει η απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής που άλλαξε τις ημερομηνίες για την εκλογή των συνέδρων και της διεξαγωγής του...