Με πρόταση δυσπιστίας απαντά στην πρόταση δυσπιστίας των Εργατικών ο ΤζόνσονΜε τη διατύπωση της πρότασης, που αφορά αποκλειστικά την κυβέρνηση και όχι τον ίδιο, ο κ. Τζόνσον επιχειρεί να «ακυρώσει» την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του και σε βάρος της κυβέρνησης που υπέβαλαν την Τρίτη οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης.

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησής του υπέβαλε ο Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, σε έναν πολιτικό ελιγμό με στόχο να επιβεβαιώσει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Με τη διατύπωση της πρότασης, που αφορά αποκλειστικά την κυβέρνηση και όχι τον ίδιο, ο κ. Τζόνσον επιχειρεί να «ακυρώσει» την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του και σε βάρος της κυβέρνησης που υπέβαλαν την Τρίτη οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης.

Εκμεταλλευόμενη το ότι η πρόταση των Εργατικών αφορούσε μεν την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μόνο όμως «όσο Πρωθυπουργός είναι ο Μπόρις Τζόνσον», η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει κοινοβουλευτικό χρόνο προς συζήτηση και ψηφοφορία, λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός τελεί ήδη υπό παραίτηση.

Η νέα πρόταση δυσπιστίας, που θα συζητηθεί μάλλον τη Δευτέρα, επιτρέπει ακόμα και στους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος που θα ήθελαν μεν ενδεχομένως να φύγει άμεσα από την Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον αλλά όχι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το κυβερνών κόμμα διατηρεί ευρύτατη αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εν τω μεταξύ, έχει αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων των Συντηρητικών βουλευτών μετά από την πρώτη ψηφοφορία στο πλαίσιο της κούρσας διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον. Το αποτέλεσμα αναμένεται στις 5 το απόγευμα ώρα Λονδίνου.

Ροή Ειδήσεων

Μακρόν: Εξόργισε το Κίεβο με τη δήλωση για εγγυήσεις ασφαλείας προς τη Ρωσία

Ο Ποντολιάκ σχολίασε πως αυτός που χρειάζεται εγγυήσεις ασφαλείας είναι ο υπόλοιπος κόσμος από τη Ρωσία, όχι το αντίστροφο. ...

«Κιβωτός του Κόσμου»: Νομική κίνηση από τον πατέρα Αντώνιο για την απομάκρυνσή του από τη δομή

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκο οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου - Αίτημα να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει...

Συνάντηση Τσίπρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ντογιάκο

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση αυτήν την...