Νέα πρωτιά Σούνακ στη δεύτερη ψηφοφορία για τη διαδοχή ΤζόνσονΤην πεντάδα συμπληρώνουν η Υφυπουργός Τοπικής Διακυβέρνησης Κέμι Μπέιντενοκ με 49 ψήφους και ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων Τομ Τούγκενχατ με 32.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Η Γενική Εισαγγελέας Σουέλα Μπράβερμαν αποκλείστηκε από την κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον αφού συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους, 27 στη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος.

Από τους πέντε που προκρίνονται στην επόμενη ψηφοφορία της Δευτέρας, πρώτος αναδείχθηκε ξανά ο μέχρι πρότινος Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ με 101 ψήφους.

Στη δεύτερη θέση παρέμεινε η πρώην Υπουργός Άμυνας Πένυ Μόρντοντ με 83 ψήφους και τρίτη ήταν ξανά η Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας με 64 ψήφους.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Υφυπουργός Τοπικής Διακυβέρνησης Κέμι Μπέιντενοκ με 49 ψήφους και ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων Τομ Τούγκενχατ με 32.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν όσες ψηφοφορίες απαιτηθούν μέχρι να προκύψει το τελικό ζευγάρι των διεκδικητών, με τον νικητή και επόμενο Πρωθυπουργό να προκύπτει στις 5 Σεπτεμβρίου μέσα από ψηφοφορία των μελών του Συντηρητικού Κόμματος.

Σημειώνεται ότι σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις της βάσης του κόμματος αναδεικνύεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η κα Μόρντοντ, κάτι που την έχει καταστήσει φαβορί και στα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Η τιμωρία όποιου διαλέγει αντίπαλο

H επιθετική παράσταση των Βραζιλιάνων στο πρώτο ημίχρονο...

Ντόναχιου: Η Ελλάδα αξίζει την επενδυτική βαθμίδα

Ο Πασκάλ Ντόναχιου, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες...

«Ρώσικη ρουλέτα» με το αέριο και το πετρέλαιο

Η Ευρώπη επέλεξε να προχωρήσει χωρίς την ενέργεια...

Θεσσαλονίκη: «Κρίσιμη αλλά σταθερή» η κατάσταση της υγείας του 16χρονου

Σε ερώτηση που δέχτηκε υψηλόβαθμος αξιωματικός του υπουργείου...

Η τιμωρία όποιου διαλέγει αντίπαλο

H επιθετική παράσταση των Βραζιλιάνων στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού τους με τη Νότια Κορέα ενθουσίασε όποιον αγαπάει τη Σελεσάο. Η οργάνωση του...

Ντόναχιου: Η Ελλάδα αξίζει την επενδυτική βαθμίδα

Ο Πασκάλ Ντόναχιου, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως οι προσπάθειες αυτές «έχουν προσδώσει τόσο...

«Ρώσικη ρουλέτα» με το αέριο και το πετρέλαιο

Η Ευρώπη επέλεξε να προχωρήσει χωρίς την ενέργεια από τη Ρωσία. Και το ερώτημα είναι πόσο και αν, θα επηρεάσει τα νοικοκυριά και...