Με τις κρατικές επιδοτήσεις αγόρασε τρία supercar

-

Θεωρούμε ότι η κατάχρηση δημοσίου χρήματος είναι ελληνικό προνόμιο. Ωστόσο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ένας 38χρονος ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς όχι απλά έλαβε με δόλιο τρόπο εκατομμύρια δολάρια αλλά τα σπατάλησε για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του.

Οι κρατικοί φορείς όμως τον εντόπισαν αμέσως κι έτσι δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κατά τα διάρκεια της πανδημίας, ο άνδρας από την Καλιφόρνια καταχράστηκε 5,1 εκατομμύρια δολάρια από το Πρόγραμμα Προστασίας Πληρωμών (Paycheck Protection Program), προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις του, οι οποίες φυσικά, δεν υπήρχαν πουθενά.

Αν μη τι άλλο έχει καλό γούστο στα αυτοκίνηταΜε τα χρήματα αυτά αγόρασε μια Ferrari 458 Italia, μια Lamborghini Aventador S και μια Bentley Continental GT.

Κατά τους ελέγχους όμως, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις αιτήσεις που είχε υποβάλλει δεν ήταν πραγματική. Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες του πέρασαν χειροπέδες και του κατέσχεσαν και τα τρία εξωτικά αυτοκίνητα, καθώς και 2 εκατ. δολάρια σε μετρητά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι τραπεζική απάτη, ψευδείς φορολογικές δηλώσεις, και ξέπλυμα χρήματος. Μέσα στον Ιούλιο θα δικαστεί κι αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 302 χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο facebook

ΠΗΓΗzougla.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ