Ρουάντα: Οι ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχία για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώραΑυτή η μίνι-περιοδεία, η δεύτερη που πραγματοποιεί στην υποσαχάρια Αφρική αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, πραγματοποιείται λίγο μετά εκείνην του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ιούλιο το Κονγκό, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και την Ουγκάντα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρουάντα, στη διάρκεια των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο Πολ Καγκάμε στο Κιγκάλι, τελευταίο σταθμό της αφρικανικής περιοδείας του που αποσκοπεί να αντισταθεί στη ρωσική επιρροή.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του ήρωα του “Ξενοδοχείου Ρουάντα” Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα, ο οποίος εκτίει από πέρυσι 25ετή ποινή κάθειρξης και διαθέτει καθεστώς μονίμου κατοίκου στις ΗΠΑ.

Ο Άντονι Μπλίνκεν έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στη Ρουάντα, τρίτο και τελευταίο σταθμό της αφρικανικής περιοδείας του μετά τη Νότια Αφρική και τη ΛΔ του Κονγκό.

Αυτή η μίνι-περιοδεία, η δεύτερη που πραγματοποιεί στην υποσαχάρια Αφρική αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, πραγματοποιείται λίγο μετά εκείνην του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ιούλιο το Κονγκό, την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και την Ουγκάντα.

crossorigin="anonymous">

Σήμερα, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Κιγκάλι, ο Μπλίνκεν εξέφρασε τις “σοβαρές ανησυχίες” της Ουάσινγκτον για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρουάντα.

“Όπως είπα στον πρόεδρο Καγκάμε, πιστεύουμε πως οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς φόβο εκφοβισμού, φυλάκισης, βίας και κάθε άλλης μορφής καταστολής”, δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Υπογράμμισε εξάλλου “τις ανησυχίες” των ΗΠΑ για “την έλλειψη διασφαλίσεων για μια δίκαιη δίκη” του Πολ Ρουσεσαμπαγκίνα.

Ροή Ειδήσεων

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού...

Σαν σήμερα – 1996: Η Κρίση των Ιμίων

Το 1951 η Λιζ Τέιλορ παίρνει το πρώτο διαζύγιό...

Συντάξεις: Σχέδιο επιστροφής αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Τα ποσά αυτά διεκδικούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι αλλά και οι κληρονόμοι τους.Ενα σχέδιο επιστροφής των αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους προσανατολίζεται το...

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο και την ισοπαλία του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, συνεχίζεται σήμερα η 20η αγωνιστική της Super...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού για λογαριασμό του «επιτιθέμενου κράτους» είναι ανάμεσα στους στόχους των κυρώσεων ...