Ουκρανία: Επιδιώκει απομάκρυνση κατοίκων από το Ντονέτσκ πριν τον χειμώνα



Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι σχεδιάζεται η απομάκρυνση περίπου 220.000 από τους περίπου 350.000 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων 52.000 παιδιών.

Η ουκρανική κυβέρνηση φιλοδοξεί να απομακρύνει – πριν από τον χειμώνα – τα 2/3 των κατοίκων από περιοχές που εξακολουθεί να ελέγχει στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, εν μέρει λόγω της ανησυχίας ότι θα βρεθούν στο έλεος του ψύχους εξαιτίας των κατεστραμμένων από τον πόλεμο υποδομών.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι σχεδιάζεται η απομάκρυνση περίπου 220.000 από τους περίπου 350.000 κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων 52.000 παιδιών.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, το Κίεβο είχε ανακοινώσει την υποχρεωτική εκκένωση περιοχών του Ντονέτσκ, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις. Παρότι οι αρχές χαρακτηρίζουν την εκκένωση «υποχρεωτική», οι κάτοικοι μπορούν να εξαιρεθούν συμπληρώνοντας μια φόρμα στην οποία εκφράζουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν.

Από την 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν απομακρυνθεί 3.904 άνθρωποι, σύμφωνα με την Βερεστσούκ.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης τόνισε πως χιλιάδες κάτοικοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή πριν από την έλευση του χειμώνα, γιατί οι μάχες έχουν καταστρέψει τις υποδομές ηλεκτροδότησης και θέρμανσης. Συμπλήρωσε ότι η εκκένωση ενδέχεται να χρειαστεί να επεκταθεί σε άλλες περιοχές, όπως η Χερσώνα, το Χάρκοβο και η Ζαπορίζια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Αργεντινή: Διαδηλώσεις κι επεισόδια παραμονή των 100 ημερών της προεδρίας Μιλέι

Η αστυνομία έκανε επανειλημμένα χρήση αντλιών εκτόξευσης πεπιεσμένου νερού και δακρυγόνων, ενώ κάποιοι διαδηλωτές εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον ...

Μαρινάκης: Χυδαία, απάνθρωπη και ρατσιστική η επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του Κυμπουρόπουλου

Ο κ.Μαρινάκης σε ανάρτησή του τονίζει πως οι συντάκτες αυτών των αποτρόπαιων σχολίων δεν είναι δυνατόν να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους...

Φενέρμπαχτσε: Αβάσιμες οι κατηγορίες εναντίον των παικτών – Κινδύνευε η ζωή τους από ανθρώπους με μαχαίρια και ξύλα

Ο αθλητικός διευθυντής της Φενέρμπαχτσε, Μάριο Μπράνκο, αναφέρθηκε στον επεισοδιακό αγώνα της ομάδας στην έδρα της Τράμπζονσπορ και στάθηκε στο πλευρό των παικτών...