Για πρώτη φορά η Βρετανία δεν εισήγαγε καθόλου καύσιμα από τη Ρωσία Είναι η πρώτη φορά που δεν καταγράφεται καμία εισαγόμενη ποσότητα πετρελαίου, φυσικού αερίου ή άλλου καυσίμου από τη Ρωσία, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχει επιβάλλει το Λονδίνο στη Μόσχα μετά από την εισβολή στην Ουκρανία.

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Μηδενικές ήταν οι εισαγωγές καυσίμων στη Βρετανία από τη Ρωσία τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής στο Λονδίνο.

Είναι η πρώτη φορά που δεν καταγράφεται καμία εισαγόμενη ποσότητα πετρελαίου, φυσικού αερίου ή άλλου καυσίμου από τη Ρωσία, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχει επιβάλλει το Λονδίνο στη Μόσχα μετά από την εισβολή στην Ουκρανία.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να τερματίσει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία έως το τέλος του έτους και φυσικού αερίου λίγο αργότερα.

Το Λονδίνο εισήγαγε το 2021 το 4% του φυσικού αερίου που κατανάλωσε από τη Ρωσία και το 11% του πετρελαίου.

Οι εισαγωγές λοιπών ρωσικών αγαθών μειώθηκαν, εξάλλου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που τηρούνται σχετικά αρχεία, δηλαδή τον Ιανουάριο του 1997 – συγκεκριμένα στα 33 εκατομμύρια λίρες.

Γενικότερα οι εισαγωγές όλων των πρώτων υλών από τη Ρωσία μειώθηκαν σε σύγκριση με τον μηνιαίο μέσο όρο για το δωδεκάμηνο έως τον Φεβρουάριο, όταν ξέσπασε δηλαδή ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Οι εξαγωγές βρετανικών προϊόντων προς τη Ρωσία επίσης μειώθηκαν τον Ιούνιο, συνολικά κατά 70% σε σχέση με τον μέσο μηναίο όρο το κατά το δωδεκάμηνο ως τον Φεβρουάριο – συγκεκριμένα στα 168 εκ. λίρες.

Ροή Ειδήσεων

Γιουβέντους – Μπολόνια 3-0: Έβαλαν… στοπ στο αρνητικό σερί οι «μπιανκονέρι»

Το αρνητικό σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη σε...

ΟΠΕΚ+: Σχεδιάζει η μείωση της παραγωγής να ξεπεράσει το 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το...

Ισραήλ: Εξαρθρώθηκε τοπικός πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους

Εναντίον των υπόπτων θα απαγγελθούν σήμερα κατηγορίες για...

Η Οσασούνα… φρέναρε τη Ρεάλ (1-1)

Πρώτη φετινή απώλεια βαθμών για τη Ρεάλ Μαδρίτης!Οι...

Γιουβέντους – Μπολόνια 3-0: Έβαλαν… στοπ στο αρνητικό σερί οι «μπιανκονέρι»

Το αρνητικό σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις έλαβε… τέλος για την Γιουβέντους. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Φίλιπ Κόστιτς, Ντούσαν...

ΟΠΕΚ+: Σχεδιάζει η μείωση της παραγωγής να ξεπεράσει το 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το ReutersΜείωση παραγωγής που θα ξεπερνά το 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα εξετάσουν τα μέλη...

Ισραήλ: Εξαρθρώθηκε τοπικός πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους

Εναντίον των υπόπτων θα απαγγελθούν σήμερα κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες Πυρήνας του...