Το Βιετνάμ αποδέχτηκε ότι τα LGBTQ+ άτομα δεν είναι «άρρωστα»Το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ, πιο συγκεκριμένα είπε ότι οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα άτομα LGBTQ+ με σεβασμό και να διασφαλίζουν ότι δεν υφίστανται διακρίσεις.

Το να είσαι ομοφυλόφιλος, αμφιφυλόφιλος ή τρανς δεν πρέπει να θεωρείται ασθένεια και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται θεραπεία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Βιετνάμ προχωρώντας σε ενα μεγάλο βήμα, για τα δεδομένα της χώρας, όσον αφορά τα δικαιώματα LGBTQ+, εκεί.

Το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ, πιο συγκεκριμένα είπε ότι οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τα άτομα LGBTQ+ με σεβασμό και να διασφαλίζουν ότι δεν υφίστανται διακρίσεις.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εστάλη στις επαρχιακές και δημοτικές υπηρεσίες υγείας νωρίτερα αυτόν τον μήνα και δημοσιεύτηκε στον κυβερνητικό ιστότοπο, το υπουργείο είπε ότι το να είσαι LGBTQ+ «δεν είναι ακριβώς ασθένεια» επομένως «δεν μπορεί να «θεραπευθεί» ούτε χρειάζεται να «θεραπευθεί» επομένως δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι για να αλλάξει.

Τόνισε ότι οι γιατροί δεν πρέπει να «παρεμβαίνουν ούτε να επιβάλλουν τη θεραπεία» σε ασθενείς LGBTQ+.

Εάν χρειάζεται οποιαδήποτε υποστήριξη, «πρέπει να είναι με τη μορφή ψυχολογικής βοήθειας και να παρέχεται μόνο από όσους έχουν γνώση της σεξουαλικής ταυτότητας», ανέφερε το υπουργείο.

ΠΗΓΗ: GUARDIAN

Ροή Ειδήσεων

Εθνική: Το αήττητο που έσπασε και η πρώτη νίκη της Κύπρου σε επίσημο ματς απέναντι στην Ελλάδα

Στη Λάρνακα σταμάτησε η απόλυτη πορεία της Εθνικής...

Αποδείξεις: Η εφαρμογή του appodixi και τα ποσά που θα λάβουν όσοι «καρφώνουν»

Με μία κίνηση «ματ» το υπουργείο Οικονομικών και...

Ελβετία – Covid-19: Θα καταστρέψουν πάνω από 10 εκατ. ληγμένες δόσεις εμβολίων της Moderna 

Το υπουργείο εξήγησε πως δεν έχει άλλες επιλογές,...

Επιδότηση για εγκατάσταση 250.000 μικρών φωτοβολταϊκών – Πως θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

H ενέργεια που θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό θα συμψηφίζεται (αφαιρείται) από την κατανάλωσηEνδιαφέρον εκδηλώνεται για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου...

Εθνική: Το αήττητο που έσπασε και η πρώτη νίκη της Κύπρου σε επίσημο ματς απέναντι στην Ελλάδα

Στη Λάρνακα σταμάτησε η απόλυτη πορεία της Εθνικής ομάδας στον 2ο όμιλο της League C. Η Κύπρος υποχρέωσε την Ελλάδα στην πρώτη ήττα...

Αποδείξεις: Η εφαρμογή του appodixi και τα ποσά που θα λάβουν όσοι «καρφώνουν»

Με μία κίνηση «ματ» το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πάει να καταφέρει σε ελάχιστο χρόνο ό,τι δεν έχει συμβεί...