Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020»:To σύνθημα και το συγκλονιστικό χορευτικό για τα θύματα της πανδημίας

Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020»: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου με την τελετή έναρξης.

Η προσέλευση των θεατών στα γήπεδα του Τόκιο έχει απαγορευτεί για υγειονομικούς λόγους εξ αιτίας του κορονοϊού, επομένως η παρακολούθηση των αγωνισμάτων θα γίνεται μόνο τηλεοπτικά. Η ΕΡΤ καλύπτει τους Ολυμπιακούς αγώνες με ένα πρόγραμμα συνολικά 600 ωρών.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με τη στιγμή που η χώρα, το 2013 ανακοινώνεται ως η διοργανώτρια για τη χρονιά που μας πέρασε.

Με σύνθημα “United by emotion” (Ενωμένοι στο συναίσθημα), η τελετή ξεκίνησε με πυροτεχνήματα στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης για να ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό χορευτικό με χορευτές στα λευκά και ακτίνες φωτός στα κόκκινα, τα χρώματα της ιαπωνικής σημαίας.

Ο ουρανός πάνω από το Εθνικό Στάδιο του Τόκιο γέμισε χρώματα, καθώς τα πυροτεχνήματα σηματοδότησαν το ξεκίνημα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που άρχισαν με καθυστέρηση ενός έτους εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Στη συνέχεια μπήκε στο στάδιο ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, έπειτα η αποστολή που συνόδευε τη σημαία αποτελούμενη από μαθητές και εργαζόμενους στον κλάδο υγείας λόγω της πανδημίας και στη συνέχεια ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν το χορευτικό και η ενός λεπτού σιγή για τα απανταχού θύματα της πανδημίας.

Οι αθλητικές μεταδόσεις θα συνοδεύονται και από ειδικές εκπομπές. Στην ΕΡΤ1, κάθε μέρα από τις 07.00 έως τις 10.00, η εκπομπή «Αθήνα-Τόκιο» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη (Δευτέρα-Παρασκευή) και Κώστα Λασκαράτο (Σαββατοκύριακο), μαζί με τον Δημοσθένη Καρμοίρη, θα συνδέονται με τους ανταποκριτές της δημόσιας τηλεόρασης στην Ιαπωνική πρωτεύουσα οι οποίοι θα δίνουν το κλίμα της ημέρας από τα αγωνίσματα που προηγήθηκαν και εκείνα που θα ακολουθήσουν. Στις 17.00 θα προβάλλονται τα σημαντικότερα στιγμιότυπα από όλα τα σπορ, ενώ στις 19.00 και για δύο ώρες η Κατερίνα Αναστασοπούλου θα ανοίγει εκ νέου δίαυλο επικοινωνίας με το Τόκιο, παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας με διάφορους καλεσμένους.

Η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 θα αναλάβουν τη μετάδοση των κορυφαίων αγωνισμάτων από νωρίς τα ξημερώματα μέχρι και το απόγευμα, ενώ το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης θα προβάλλει και σε μαγνητοσκόπηση επιλεγμένα αθλήματα, από τις 21.00 έως την 01.00. Στο έργο της κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων θα συμβάλλουν και το ERTflix, με τα κανάλια ΕΡΤ Sports και ΕΡΤ Sports 2, και η ΕΡΑ Σπορ 101.8 με καθημερινές μεταδόσεις και ρεπορτάζ από τους τρεις απεσταλμένους της στο Τόκιο, και το ertnews.gr με διαρκή ενημέρωση ειδικά για τις συμμετοχές των Ελλήνων αθλητών.

Ροή Ειδήσεων

Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Περίπου το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής ελέγχεται...

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους πιθανούς...

MasterChef 2024: Επέστρεψε και τον έβγαλαν αμέσως υποψήφιο

Η οικειοθελής αποχώρηση της Τάνιας Παλ έφερε πίσω...

Αϊτή: Δεκατέσσερα πτώματα σε προάστιο της Πορτ-ο-Πρενς

Περίπου το 80% της πρωτεύουσας της Αϊτής ελέγχεται από συμμορίες, που κατηγορούνται για σωρεία φρικαλεοτήτων — δολοφονίες, βιασμούς, λεηλασίες και απαγωγές για λύτρα. ...

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου μισθού, που αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργικό...

Η κλήρωση του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Miami Open

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη έμαθαν τους πιθανούς αντιπάλους που θα βρουν μπροστά τους στο Miami Open, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη...