Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν μαύρα σωματίδια σε εμβόλιο της Moderna

Η Ιαπωνία αποσύρει παρτίδα εμβολίου της Moderna λόγω «μαύρων σωματιδίων» ενώ με την συγκεκριμένη παρτίδα εμβολιάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

Στον «πάγο» βάζει η Ιαπωνία μια ολόκληρη παρτίδα του εμβολίου της Moderna καθώς εντοπίστηκε μέσα σε φιαλίδιο μια ξένη ουσία.

Σύμφωνα με τις αρχές, στην περιφέρεια της Καναγκάβα, ένας φαρμακοποιός που ήλεγχε το σκεύασμα πριν από τη χρήση του, παρατήρησε μαύρα σωματίδια στο φιαλίδιο.

Περίπου 3.790 άνθρωποι είχαν ήδη εμβολιαστεί με δόσεις της συγκεκριμένης παρτίδας, την οποία απέσυρε για έλεγχο ο τοπικός διανομέας.

Όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα, για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το ενδεχομένως μολυσμένο σκεύασμα είναι επικίνδυνο για την υγεία όσων το έλαβαν.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Ιαπωνία απέσυρε περίπου 1,63 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna λόγω μόλυνσης.

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική Takeda που πουλά και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, «πάγωσε» την περασμένη εβδομάδα τρεις παρτίδες εμβολίου καθώς σε περίπου 560.000 φιαλίδια εντοπίστηκε «ξένο υλικό».

Η ισπανική φαρμακοβιομηχανία Rovi η οποία εμφιαλώνει τα συγκεκριμένα εμβόλια, ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η αιτία τού προβλήματος ενδέχεται να ξεκινά από τη γραμμή παραγωγής της, προσθέτοντας πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

Σημειώνεται πως η Ιαπωνία καταγράφει έξαρση των κρουσμάτων ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, με μόλις το 40% του ιαπωνικού πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο και το 50% να έχει λάβει τη μία δόση.

(Πληροφορίες BBC)

Ροή Ειδήσεων

Νίκολα Γιόκιτς: Υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ με τους Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς όχι μόνο θα επεκτείνει τη συνεργασία...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 27ου Ποδηλατικού Γύρου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ την Κυριακή...

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό ατόμων

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της...

Πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ σε πέντε βενζινάδικα για αισχροκέρδεια

Πρόστιμα, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, επιβάλλονται, με απόφαση του...

Νίκολα Γιόκιτς: Υπογράφει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ με τους Νάγκετς

Ο Νίκολα Γιόκιτς όχι μόνο θα επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Ντένβερ Νάγκετς, αλλά θα βάλει την υπογραφή του σε super-max συμβόλαιο… το...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του 27ου Ποδηλατικού Γύρου

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει η ΕΛΑΣ την Κυριακή (29/5) στην Αθήνα λόγω της διεξαγωγής του αγώνα «27ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας». Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή...

Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό ατόμων

Βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή του χωριού Πύθιο, για τον εντοπισμό ατόμων. Μέχρι στιγμής οι...