Ισπανία: Ο πρώην βασιλιάς Χουάν Κάρλος θα παραστεί στην κηδεία της ΕλισάβετΟ πρώην βασιλιάς ζει από το 2020 εξόριστος στο Αμπού Ντάμπι – Σε βάρος του Χουάν Κάρλος έχει ξεκινήσει στη Βρετανία μια δικαστική διαδικασία για σκόπιμη παρενόχληση της πρώην συντρόφου του, της Κορίνας τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που ζει εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι από το 2020, θα παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, μαζί με τον γιο του, τον βασιλιά Φελίπε Στ΄ και τη βασίλισσα Λετίθια.

Σε βάρος του Χουάν Κάρλος έχει ξεκινήσει στη Βρετανία μια δικαστική διαδικασία για σκόπιμη παρενόχληση της πρώην συντρόφου του, της Κορίνας τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν, μιας 58χρονης επιχειρηματία από τη Δανία.

Ο 84χρονος Χουάν Κάρλος προσκλήθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση και θα παραστεί στην κηδεία μαζί με τη σύζυγό του Σοφία.

Τον Ιούλιο, βρετανικό δικαστήριο του έδωσε το «πράσινο φως» να ασκήσει έφεση σε μια απόφαση που του στερούσε το δικαίωμα να επικαλεστεί την ασυλία του στην υπόθεση της Ζάιν-Βιτγκενστάιν. Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε ότι ο Χουάν Κάρλος δεν είναι πλέον «μονάρχης» ή «αρχηγός κράτους» και επομένως δεν διαθέτει ασυλία. Η απόφαση εκείνη ήταν πλήγμα για τον πρώην βασιλιά. Η ισπανική δικαιοσύνη την ίδια περίοδο έβαλε στο αρχείο τρεις έρευνες σε βάρος του για τις κατηγορίες της διαφθοράς και της κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Κεφαλονιά: Τραγωδία με δύο νεκρούς σε τροχαίο – Έπεσαν με φορτηγό σε γκρεμό

Ένας βοσκός στην περιοχή είδε την εκτροπή του...

Συνελήφθη ο ληστής με τη μηχανή – Είχε σκοτώσει ηλικιωμένη

Ο δράστης εντοπίστηκε στην περιοχή της Ηλιούπολης στις...

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για τις παρακολουθήσεις

Ανακοίνωση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από...

Κεφαλονιά: Τραγωδία με δύο νεκρούς σε τροχαίο – Έπεσαν με φορτηγό σε γκρεμό

Ένας βοσκός στην περιοχή είδε την εκτροπή του φορτηγού και κάλεσε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία ...

Συνελήφθη ο ληστής με τη μηχανή – Είχε σκοτώσει ηλικιωμένη

Ο δράστης εντοπίστηκε στην περιοχή της Ηλιούπολης στις 2 Δεκεμβρίου Στη σύλληψη...