ΗΠΑ: Έφεση απο το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα αρχεία που κατασχέθηκαν από την έπαυλη ΤραμπΤο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει θα πρέπει να ανασταλεί η απόφαση με την οποία δεν επιτρέπεται σε εισαγγελείς να βασιστούν σε διαβαθμισμένα έγγραφα κατά την ποινική έρευνα σχετικά με τη διατήρηση κυβερνητικών αρχείων στην κατοικία του Τραμπ μετά τη λήξη της προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε σήμερα έφεση κατά της δικαστικής απόφασης που μπλοκάρει την εξέταση διαβαθμισμένων εγγράφων τα οποία κατασχέθηκαν από το FBI σε έρευνα στην έπαυλη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης υπογραμμίζει θα πρέπει να ανασταλεί η απόφαση με την οποία δεν επιτρέπεται σε εισαγγελείς να βασιστούν σε διαβαθμισμένα έγγραφα κατά την ποινική έρευνα σχετικά με τη διατήρηση κυβερνητικών αρχείων στην κατοικία του Τραμπ μετά τη λήξη της προεδρίας του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά επίσης να μην επιτραπεί στον ανεξάρτητο δικαστή Ρέιμοντ Ντίαρι να εξετάσει το διαβαθμισμένο υλικό. Ο 78χρονος Ρέιμοντ Ντίαρι διορίστηκε από τη δικαστή Αϊλίν Κάνον να αναλάβει ειδικό ρόλο στην υπόθεση. Αποστολή του είναι να αποφανθεί εάν ορισμένα αρχεία πρέπει να μείνουν «εκτός δικαιοδοσίας» των ερευνητών.

Περίπου 100 απόρρητα έγγραφα περιλαμβάνονται στα 11.000 αρχεία που κατασχέθηκαν από το FBI κατά την έρευνα της 8ης Αυγούστου στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο.

Η δικαστής Αϊλίν Κάνον, η οποία είχε διοριστεί από τον Τραμπ το 2020, έχει πει ότι θα ζητούσε από τον Ντίαρι να δώσει προτεραιότητα στην εξέταση των διαβαθμισμένων αρχείων, στην έρευνα που οφείλει να έχει ολοκληρώσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα: Τι μπορεί να γίνει εξηγεί καθηγητής συγκοινωνιολογίας

Οι οδικοί άξονες που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα προβλήματα,...

Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι» των 40 δισ. ευρώ

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ''το μαξιλάρι που...

Ολάντ για Ερντογάν: Θεωρεί διπλωματία τα στριφογυρίσματα – Έδειξε δύο πρόσωπα

«Αυτός που ενίοτε τον εμφανίζουν ως νέο σουλτάνο»,...

Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία του Ιράν στο Νέο Ψυχικό

Δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, έχοντας καλυμμένα...

Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα: Τι μπορεί να γίνει εξηγεί καθηγητής συγκοινωνιολογίας

Οι οδικοί άξονες που παρουσιάζουν τα σημαντικότερα προβλήματα, είναι η Λεωφόρος Κηφισού, η Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας, η Ποσειδώνος και η Νέα Εθνική Οδός...

Τσακαλώτος κατά Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι» των 40 δισ. ευρώ

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ''το μαξιλάρι που εμείς χτίσαμε'', μπορεί να μας εξηγήσει το ''εμείς'';», έγραψε ο συντονιστής οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ. ...

Ολάντ για Ερντογάν: Θεωρεί διπλωματία τα στριφογυρίσματα – Έδειξε δύο πρόσωπα

«Αυτός που ενίοτε τον εμφανίζουν ως νέο σουλτάνο», κατά καιρούς και στο όνομα του πολιτικού Ισλάμ, «χάιδεψε πολλές αντιφατικές φιλοδοξίες», αναφέρει ο τέος...