Ουκρανία: 6 νεκροί από πυραυλικό πλήγμα σε αγορά του Ντονέτσκ, ανάμεσά τους ένας έφηβοςΟι αυτονομιστές που εγκαταστάθηκαν από τους Ρώσους επέρριψαν στις ουκρανικές δυνάμεις την ευθύνη για το πλήγμα σε μια κλειστή αγορά στο κέντρο της πόλης

Τουλάχιστον έξι άμαχοι, τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας, καθώς κι ένας άνδρας, σκοτώθηκαν σήμερα Πέμπτη από πυραυλικό πλήγμα στο κέντρο της υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών πόλης Ντονέτσκ, δήλωσαν οι αρχές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Οι αυτονομιστές που εγκαταστάθηκαν από τους Ρώσους επέρριψαν στις ουκρανικές δυνάμεις την ευθύνη για το πλήγμα σε μια κλειστή αγορά στο κέντρο της πόλης, πρωτεύουσα της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), η οποία πρόκειται να διοργανώσει δημοψήφισμα για την ενσωμάτωσή της στη Ρωσία.

“Ο στρατός της Ουκρανίας πυροβολεί στο κέντρο του Ντονέτσκ”, ανέφερε το αρχηγείο του στρατού της DPR σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιογράφος του Reuters στο σημείο είδε το πτώμα ενός εφήβου και άλλων τεσσάρων, μαζί με αρκετούς τραυματισμένους πολίτες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το Κίεβο.

“Σύμφωνα με τις πηροφορίες που έχουμε λάβει, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Αλεξέι Κουλέμζιν, ο δήμαρχος του Ντονέτσκ που εγκατέστησαν οι Ρώσοι, σε μια ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram.

Η Μόσχα αναγνώρισε την DPR ως ανεξάρτητο κράτος που καλύπτει την επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας μερικές ημέρες προτού στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία τον Φεβρουάρίο.

Οι ρωσικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των αυτονομιστών ελέγχουν περίπου το 60% της επαρχίας, και ένα δημοψήφισμα θα διεξαχθεί υπό τον έλεγχό τους αυτό το Σαββατοκύριακο, που καταγγέλλεται ως ψευδοδημοψήφισμα από το Κίεβο και είναι πολύ πιθανό να δείξει συντριπτική υποστήριξη για την ενσωμάτωση της περιοχής στη Ρωσία.

Η Μόσχα και το Κίεβο αρνούνται ότι στοχοποιούν αμάχους ή περιοχές αμάχων.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι επενέβη στην Ουκρανία εν μέρει για να προστατεύσει από τις διώξεις τους πολίτες που ζουν στην ανατολική περιοχή Ντονμπάς, που περιλαμβάνει τις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν τον ισχυρισμό ως ένα αβάσιμο πρόσχημα για έναν επιθετικό πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Η βρετανική κυβέρνηση ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο

Στις 23 Σεπτεμβρίου ο νέος υπουργός Οικονομικών της...

Τσαβούσογλου: Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος...

Μίνα Γκάγκα: Δέχθηκε λεκτική επίθεση στο Ιπποκράτειο από υγειονομικούς σε αναστολή

Περίπου 20 υγειονομικοί σε αναστολή εξαπέλυσαν λεκτική επίθεση...

Χειμώνας με επέλαση ιώσεων | in.gr

Επέλαση των ιώσεων αναμένεται εφέτος τον χειμώνα – εκτός...

Η βρετανική κυβέρνηση ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο

Στις 23 Σεπτεμβρίου ο νέος υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας Κουάσι Κουαρτένγκ προχώρησε εξαγγελίες ενός οικονομικού προγράμματος, ενός μίνι προϋπολογισμού επί της ουσία...

Τσαβούσογλου: Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ - «Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για...

Μίνα Γκάγκα: Δέχθηκε λεκτική επίθεση στο Ιπποκράτειο από υγειονομικούς σε αναστολή

Περίπου 20 υγειονομικοί σε αναστολή εξαπέλυσαν λεκτική επίθεση κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο   ...