Ιράν: Γιαγιά κουνάει την μαντήλα της στον δρόμο και φωνάζει «θάνατος στον Χαμεϊνί»Στο Twitter χρήστες ανεβάζουν συνεχώς στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος, οι οποίες έχουν γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα διθενή μέσα ενημέρωσης. 

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι διαδηλώσεις γυναικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων που ξεκίνησαν στο θεοκρατικό Ιράν  μετά τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί στη διάρκεια της κράτησής της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη. Η 22χρονη Αμινί συνελήφθη πριν 3 ημέρες επειδή δεν φορούσε «σωστά» την μαντήλα της και άφηνε να φανούν τα μαλλιά της. 

Τουλάχιστον 31 πολίτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων, που καταπνίγονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με την ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) με έδρα το Όσλο.  

Στο Twitter χρήστες ανεβάζουν συνεχώς στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος, οι οποίες έχουν γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα διθενή μέσα ενημέρωσης. 

Σε ένα από αυτά τα στιγμιότυπα, μία ασπρομάλλα ηλικιωμένη κυρία έχει βγει στους δρόμους της πόλης Ρας, στο βόρειο Ιράκ, με ακάλυπτο το κεφάλι, ενώνεται με τους διαδηλωτές και κουνάει την μαντήλα της φωνάζοντας «θάνατος στον Χαμεϊνί».

Το Ιράν έχει θεοκρατικό καθεστώς και ο Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ είναι ο ανώτατος θρησκευτικός (πνευματικός) ηγέτης του Ιράν από το 1989. Ήταν επίσης πρόεδρος της χώρας μεταξύ 1981 – 1989.

Πηγή: skai.grΡοή Ειδήσεων

Κρατούμενοι δύο γονείς μετά από μήνυση των παιδιών τους στη Λάρισα

Ο 53χρονος πατέρας και η 53χρονη σύζυγός του...

Κινητή τηλεφωνία: Φόβοι για μπλακ άουτ τον χειμώνα

Ο κίνδυνος για μπλακ άουτ τον χειμώνα έχει...

Μητσοτάκης: Θα μιλήσει σε εκδήλωση της Google – Ανακοινώνεται νέα μεγάλη επένδυση

Μετά τη Microsoft και την Amazon, και η Google προχωράει στην ανάπτυξη υποδομών και περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud στην Ελλάδα. ...

Η βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας αφαίρεσε τους πριγκιπικούς τίτλους από 4 εγγόνια της για το καλό τους

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη...

Κρατούμενοι δύο γονείς μετά από μήνυση των παιδιών τους στη Λάρισα

Ο 53χρονος πατέρας και η 53χρονη σύζυγός του - εκπαιδευτικοί και οι δύο - συνελήφθησαν έπειτα από νέα καταγγελία που έκαναν στην ΕΛ.ΑΣ....