Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού: η 8η διοργάνωσή ξεκινά στην Πράγα


Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου για τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, το 45 % των Ευρωπαίων δεν γυμνάζονται ποτέ. 

Η όγδοη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού θα εγκαινιαστεί σήμερα με εναρκτήρια τελετή στην Πράγα και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Κάθε χρόνο, από το 2015, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού προωθεί πιο δραστήριους και υγιεινούς τρόπους ζωής σε εκατομμύρια ανθρώπων στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου για τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, το 45 % των Ευρωπαίων δεν γυμνάζονται ποτέ. Επομένως, η προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης εξακολουθεί να είναι αναγκαία, σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Η φετινή διοργάνωση θα επικεντρωθεί σε τρία κύρια θέματα: τη νεολαία, τον υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς και την ένταξη και την ισότητα.

Προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στον τομέα του αθλητισμού και ως απάντηση στην έκθεση της ομάδας υψηλού επιπέδου για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών στον αθλητισμό, η Βιλεμάιν φαν Άχελεν, Ολλανδή παίκτρια και προπονήτρια χόκεϊ επί χόρτου, θα είναι μία από τις Ευρωπαίες πρέσβειρες της εβδομάδας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα διοργανωθούν εκδηλώσεις σε 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών της ΕΕ, χωρών του προγράμματος Erasmus+, καθώς και χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, στο πλαίσιο των οποίων θα διαδίδεται το μήνυμα #BeActive και θα υποστηρίζεται η πρωτοβουλία HealthyLifestyle4All, που προωθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής για όλους. Αύριο η Επίτροπος κ. Γκαμπριέλ θα συμμετάσχει στο #BeActiveNight και στο Sport Village στη Σόφια της Βουλγαρίας. 

Γιώργος Φελλίδης

Ροή Ειδήσεων

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Δείτε το εορτολόγιο της ημέρας. ...

Θέρμανση: Οικονομικότερο όλων το πετρέλαιο – Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα

Τα καυσόξυλα αποτελούν για πολλούς τη λύση στο...

Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Δύο πρόσωπα και πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη»

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην προτελευταία… στροφή του Nations...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Δείτε το εορτολόγιο της ημέρας. Σήμερα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου είναι των Οσίων Ευφροσύνης...

Ελληνοτουρκικά: Σε παροξυσμό η Άγκυρα – Διεθνές Δίκαιο, αλήθεια, ισχυρές συμμαχίες, το ελληνικό τρίπτυχο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε από το πλέον επίσημο βήμα του ΟΗΕ, την αδιαπραγμάτευτη και απαραβίαστη κόκκινη γραμμή της Ελλάδας που είναι η υπεράσπιση...

Θέρμανση: Οικονομικότερο όλων το πετρέλαιο – Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα

Τα καυσόξυλα αποτελούν για πολλούς τη λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης, όμως η αυξημένη ζήτηση και το κόστος μεταφοράς έχει εκτοξεύσει τις τιμές...