Νέα Υόρκη: Τσουχτερό πρόστιμο για «καγκούρικες» εξατμίσεις

Η Νέα Υόρκη αποφάσισε να αυξήσει το ύψος του προστίμου για παράνομες εξατμίσεις από τα 150 δολάρια στα 1.000, ώστε να βάλει τέλος στους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτου που γίνονται στην πόλη.

Ένα νέο μέτρο για να μπει STOP στους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων τίθεται σε ισχύ στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η κυβερνήτης της πόλης Kathy Hochul, ανέβασε κατακόρυφα το ύψος του προστίμου για «θορυβώδεις εξατμίσεις».

Από 150 δολάρια… έφτασε τα 1.000!

Το μέτρο αυτό είναι μέρος του νέου σχεδίου με όνομα «SLEEP» το οποίο σημαίνει «Stop Loud and Excessive Exhaust Pollution». Το πρόστιμο για aftermarket θορυβώδεις εξατμίσεις ήταν μέχρι πρότινος 150 δολάρια αλλά πλέον ανεβαίνει στα 1.000 δολάρια, ρεκόρ για πρόστιμα τέτοιου είδους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Αυξήθηκαν οι αυτοσχέδιοι αγώνες αυτοκινήτου

Στόχος των αρχών της Νέας Υόρκης είναι να μπει τέλος στους αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, οι παράνομοι αγώνες αυξήθηκαν σημαντικά κατά την διάρκεια της πανδημίας, έτσι, για να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο, επιβάλλονται τώρα υψηλά πρόστιμα. Αν κάποιος συλληφθεί από την Τροχαία για ανεύθυνη και επικίνδυνη οδήγηση, εκτός των ποινών που προβλέπονταν μέχρι τώρα, θα πρέπει πλέον να πληρώνει επιπλέον 1.000 δολάρια για την εξάτμισή του.

Ανακαλείται η άδεια των συνεργείων που τοποθετούν παράνομες εξατμίσεις
Στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιούνται έλεγχοι επίσης σε συνεργεία που τοποθετούν εξατμίσεις aftermarket σε αυτοκίνητα. Εάν κάποιος ιδιοκτήτης συνεργείο «πιαστεί» να τοποθετεί παράνομες εξατμίσεις τρεις φορές, τότε η άδειά του μπορεί να ανακληθεί.

Ροή Ειδήσεων

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία,...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για...

Προσφυγικό: Η Τουρκία θέλει να διώξει 1 εκατ. Σύρους πρόσφυγες έως το 2023

Ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» που αντιμετωπίζει ο Ταγίπ...

Τραγωδία στη Βοιωτία: Μηχάνημα έργων έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων

Τραγωδία στη Βοιωτία, με 58χρονο χειριστή μηχανημάτων έργων να χάνει τη ζωή του, όταν βρέθηκε με το επαγγελματικό του όχημα σε γκρεμό 100 μέτρων! Όπως...

Αποδεσμεύεται η αστυνομία από την επίδοση δικαστικών εγγράφων – Ψηφιοποιούνται οι διαδικασίες

Την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προς επεξεργασία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και...

Εξόφλησε την Gazprom σε ευρώ για φυσικό αέριο Απριλίου

Η ΔΕΠΑ κατέβαλε στη ρωσική Gazprom το αντίτιμο για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε ευρώ. Όπως...