Γερμανία: Στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος παραιτείται μετά τον σάλο φωτογράφισης πάνω στο Μνημείο του ΟλοκαυτώματοςΟ Χόλγκερ Βίντερσταϊν παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της τοπικής οργάνωσης του AfD στο Ζόνεμπεργκ, ανακοίνωσε ο Τόρμπεν Μπράγκα, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ακροδεξιάς παράταξης στη Θουριγγία.

Στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στο κεντρικό ομόσπονδο κρατίδιο της Θουριγγίας υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκάλεσε το γεγονός ότι πόζαρε για να φωτογραφηθεί ανεβασμένος πάνω στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο.

Ο Χόλγκερ Βίντερσταϊν παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου της τοπικής οργάνωσης του AfD στο Ζόνεμπεργκ, ανακοίνωσε ο Τόρμπεν Μπράγκα, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ακροδεξιάς παράταξης στη Θουριγγία.

Το στέλεχος του AfD πόζαρε πάνω στο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και άλλων από τους ναζί στο περιθώριο διαδήλωσης οπαδών της παράταξης στη γερμανική πρωτεύουσα. Φωτογραφήθηκε με τα χέρια απλωμένα. Κατόπιν μεταφόρτωσε τη φωτογραφία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προτού τη διαγράψει.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Γερμανία, ο Ρον Προσόρ, σχολίασε το επεισόδιο μέσω Twitter, απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο στον πρωταγωνιστή του: «κ. Βίντερσταϊν, όλοι σας βλέπουν ενώ χορεύετε ντροπιάζοντας τον εαυτό σας και το κόμμα σας».

Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για το Άουσβιτς Κριστόφ Χόιμπνερ χαρακτήρισε «αηδιαστικό» το συμβάν, κάνοντας λόγο για πολύ βαριά προσβολή στους επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος και στους συγγενείς όσων σφαγιάστηκαν από το ναζιστικό καθεστώς.

Η ίδια η ηγεσία του AfD καταδίκασε την «εξαιρετικά ασεβή συμπεριφορά» του Χόλγκερ Βίντερσταϊν με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο κρατιδιακός υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας, ο Γκέοργκ Μάγερ, δήλωσε ότι η ενέργεια του στελέχους του AfD δεν μπορεί να γίνει «ανεκτή» και ανακοίνωσε πως θα διενεργηθεί έρευνα ποινικής φύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Ντόναχιου: Η Ελλάδα αξίζει την επενδυτική βαθμίδα

Ο Πασκάλ Ντόναχιου, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες...

«Ρώσικη ρουλέτα» με το αέριο και το πετρέλαιο

Η Ευρώπη επέλεξε να προχωρήσει χωρίς την ενέργεια...

Θεσσαλονίκη: «Κρίσιμη αλλά σταθερή» η κατάσταση της υγείας του 16χρονου

Σε ερώτηση που δέχτηκε υψηλόβαθμος αξιωματικός του υπουργείου...

Θεοδωρικάκος: Στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν επανάληψη του 2008

O ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει μίσος και διχασμό, είπε - Στηρίζουμε...

Ντόναχιου: Η Ελλάδα αξίζει την επενδυτική βαθμίδα

Ο Πασκάλ Ντόναχιου, εξέφρασε την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε πως οι προσπάθειες αυτές «έχουν προσδώσει τόσο...

«Ρώσικη ρουλέτα» με το αέριο και το πετρέλαιο

Η Ευρώπη επέλεξε να προχωρήσει χωρίς την ενέργεια από τη Ρωσία. Και το ερώτημα είναι πόσο και αν, θα επηρεάσει τα νοικοκυριά και...

Θεσσαλονίκη: «Κρίσιμη αλλά σταθερή» η κατάσταση της υγείας του 16χρονου

Σε ερώτηση που δέχτηκε υψηλόβαθμος αξιωματικός του υπουργείου προστασίας του πολίτη γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν, δήλωσε πως αυτό είναι αρμοδιότητα του νοσοκομείου...