Δανία: Παλιά πυρομαχικά στο βυθό δυσκολεύουν την έρευνα στον Nord StreamΗ Σουηδία έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι πρώτες υποβρύχιες επιθεωρήσεις επιβεβαιώνουν το σενάριο του σαμποτάζ.

Η έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 βρίσκεται σε «καλό δρόμο», αλλά περιπλέκεται λόγω της παρουσίας παλιών πυρομαχικών στον βυθό της Βαλτικής, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Δανίας.

«Είναι μία ζώνη που χαρακτηρίζεται από την παρουσία πυρομαχικών -χρησιμοποιημένων ή μη – του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα στον βυθό της θάλασσας, άρα δεν είναι εύκολο», δήλωσε ο Μόρτεν Μποντσκόφ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Αλλά η δουλειά συνεχίζεται και βρίσκεται σε καλό δρόμο», διευκρίνισε.

Η Σουηδία έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι πρώτες υποβρύχιες επιθεωρήσεις επιβεβαιώνουν το σενάριο του σαμποτάζ.

«Μαζί με την Σουηδία και την Γερμανία, η Δανία διεξάγει την έρευνα που προχωρεί ικανοποιητικά. Φυσικά, ό,τι ανακαλύψουμε θα ανακοινωθεί δημόσια», πρόσθεσε ο δανός υπουργός Αμυνας.

Η Ρωσία έχει απαιτήσει να συμμετάσχει στην έρευνα για τις διαρροές που εμφανίσθηκαν σε διεθνή ύδατα, αλλά έχει εισπράξει την άρνηση τόσο της Κοπεγχάγης όσο και της Στοκχόλμης.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Κοπεγχάγη διαμαρτυρήθηκε θεωρώντας ότι «η απροθυμία της δανικής πλευράς να περιλάβει εκπροσώπους της Ρωσίας στην έρευνα πλήττει την αξιοπιστία της».

Από την πλευρά της, η σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Αντερσον πρότεινε στην Μόσχα να διεξαγάγει την δική της έρευνα επί τόπου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου τεράστια διαρροή εκδηλώθηκε σε τέσσερα σημεία των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 που οφείλονταν σε υποβρύχιες εκρήξεις, σύμφωνα με πολλές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Σύλληψη δυο ατόμων για την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών σε κρύπτες φορτηγών

Οι συλλήψεις προέκυψαν στο πλαίσιο περιπολιών που έκαναν...

Κιβωτός του Κόσμου: «Εχω χρόνια να δω τα παιδιά μου» καταγγέλουν μητέρες

«Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που βάζανε...

Έκτακτο βοήθημα: Ποιοι και πότε θα το λάβουν μέσα στις γιορτές

«Κλείδωσε» το νέο έκτακτο βοήθημα για τα Χριστούγεννα,...

Δείτε την πρώτη πτήση του drone στον Άρη μετά την αναβάθμιση των συστημάτων του (βίντεο)

Ένα ακόμη επίτευγμα καταγράφει στο ενεργητικό του το...

Σύλληψη δυο ατόμων για την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών σε κρύπτες φορτηγών

Οι συλλήψεις προέκυψαν στο πλαίσιο περιπολιών που έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στην Εγνατία Οδό .  ...

Κιβωτός του Κόσμου: «Εχω χρόνια να δω τα παιδιά μου» καταγγέλουν μητέρες

«Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που βάζανε τιμωρία τα παιδιά και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να...

Έκτακτο βοήθημα: Ποιοι και πότε θα το λάβουν μέσα στις γιορτές

«Κλείδωσε» το νέο έκτακτο βοήθημα για τα Χριστούγεννα, το οποίο θα δώσει μία «ανάσα» στα ευάλωτα νοικοκυριά.Πληρωμή: Στις 20 ΔεκεμβρίουΕτήσιο εισόδημα 2021: Δηλώσεις 2022Ύψος περιουσίας:...