Ρωσία: Πολιτικό θέμα η… έλλειψη παπουτσιών πουέντ λόγω κυρώσεων – Ανασκεύασε ο διευθυντής του Μπολσόι! Νωρίτερα, στο Telegram διαδόθηκε ότι ο Βλαντίμιρ Ουρίν είπε ότι οι χορευτές μπαλέτου του ονομαστού θεάτρου είχαν μείνει χωρίς παπούτσια πουέντ.

Πολιτικό θέμα έγινε στη Ρωσία η… έλλειψη παπουτσιών πουέντ λόγω των δυτικών κυρώσεων. Νωρίτερα, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram διαδόθηκε ότι ο γενικός διευθυντής του ονομαστού θεάτρου Μπολσόι Βλαντίμιρ Ουρίν είπε ότι οι χορευτές μπαλέτου του ονομαστού θεάτρου Μπολσόι είχαν μείνει χωρίς παπούτσια πουέντ.

Οι χορευτές μπαλέτου από το παγκοσμίου φήμης θέατρο Μπολσόι δεν θα μείνουν χωρίς παπούτσια πουέντ, διαβεβαίωσε το TASS ο Ουρίν, ανασκευάζοντας τη δήλωση που φέρεται να έκανε νωρίτερα. 

Ο Ουρίν διέψευσε αναφορές ότι φέρεται να ανέκυψε ένα τέτοιο πρόβλημα, επιμένοντας ότι σε μια συνεδρίαση της επιτροπής πολιτισμού της Κρατικής Δούμας μίλησε μόνο για “υπερβολική γραφειοκρατία κατά τη διαδικασία αγοράς”.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής πολιτισμού της Κάτω Βουλής συζητήθηκε το σοβαρό θέμα αντικατάστασης των εισαγωγών στον τομέα του πολιτισμού, στην οποία συμμετείχαν μέλη υπουργείων, φορέων και παραγωγοί αγαθών, εξήγησε.

“Στην ομιλία μου, ανέφερα ότι ακόμη ένας μεγάλος αριθμός προϊόντων που χρησιμοποιούνται από θέατρα, οργανώσεις συναυλιών και τσίρκο δεν παράγονται στη Ρωσία σήμερα. Είπα ότι για λίγο, σίγουρα, θα πρέπει να αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα, ώστε να μην ανασταλούν παραστάσεις”, εξήγησε ο Ούριν.

“Ας ελαχιστοποιήσουμε τη γραφειοκρατία – η ομιλία μου ήταν εστιασμένη σε αυτό. Δεν πρόκειται για τα παπούτσια πουέντ. Το ανέφερα απλώς ως παράδειγμα. Δεν είπα ότι σήμερα οι χορευτές μπαλέτου του θεάτρου Μπολσόι δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν”, ο Ουρίν διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον Ούριν, το θέατρο δεν έχει δικαίωμα να αγοράζει εισαγόμενα προϊόντα σύμφωνα με τα κανονιστικά έγγραφα χωρίς την άδεια του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου. Χαρακτήρισε την ανάγκη να λαμβάνεται άδεια για κάθε προϊόν στη λίστα ως ανοησία.

Ο επικεφαλής του θεάτρου Μπολσόι δήλωσε επίσης ότι είναι χαρούμενος που η παραγωγή προϊόντων για τις ανάγκες του πολιτισμού βελτιώνεται στη Ρωσία, ωστόσο σημείωσε ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Τελευταία ευκαιρία για τα χρέη στην εφορία

Την ευκαιρία να κλείσουν τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν...

Μητσοτάκης: «Σημαντικό τα θύματα κακοποίησης να εμπιστευτούν την Ελληνική Αστυνομία»

Το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, όπου στεγάζεται ένα από...

Μπήκαν στο μετρό οι Θεσσαλονικείς (φωτογραφίες)

Όταν ο Σταθμός Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης ανοίξει...

Άγγλοι οπαδοί πήγαν με στολή σε γήπεδο στο Κατάρ και έφαγαν… πόρτα – Δείτε τι είχαν ντυθεί

Δύο οπαδοί της Αγγλίας γδύθηκαν και… χλευάστηκαν για...

Τελευταία ευκαιρία για τα χρέη στην εφορία

Την ευκαιρία να κλείσουν τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια έχουν οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών της...

Μητσοτάκης: «Σημαντικό τα θύματα κακοποίησης να εμπιστευτούν την Ελληνική Αστυνομία»

Το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, όπου στεγάζεται ένα από τα 18 Επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που έχουν ενσωματωθεί σε ΑΤ ανά τη χώρα,...

Μπήκαν στο μετρό οι Θεσσαλονικείς (φωτογραφίες)

Όταν ο Σταθμός Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης ανοίξει τις πόρτες του μόνιμα, ένας συρμός χωρητικότητας 450 επιβατών θα διέρχεται κάθε ενάμισι λεπτό ανά...