Ουκρανία: Ρώσοι έφεδροι πιθανότατα να αναγκαστούν να αγοράσουν τον εξοπλισμό τουςΣύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου η μέση ποσότητα προσωπικού εξοπλισμού που παρείχε η Ρωσία στους εφέδρους της ήταν «σίγουρα χαμηλότερη από την ήδη φτωχή παροχή στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν»

Το δικό τους εξοπλισμό για την προστασία τους από τους πιθανότατα να αναγκαστούν να αγοράσουν πολλοί Ρώσοι έφεδροι που έχουν κληθεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία σύμφωνα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, με τις τιμές να έχουν εκτοξευθεί.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε επίσης στην καθημερινή του ενημέρωση ότι η εκτεταμένη διαφθορά και η κακή υλικοτεχνική υποστήριξη ήταν βασική αιτία της «κακής απόδοσης» της Ρωσίας στον πόλεμο.

Το υπουργείο είπε ότι η μέση ποσότητα προσωπικού εξοπλισμού που παρείχε η Ρωσία στους εφέδρους της ήταν «σίγουρα χαμηλότερη από την ήδη φτωχή παροχή στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν».

«Πολλοί έφεδροι πιθανότατα απαιτείται να αγοράσουν τη δική τους θωράκιση, ειδικά το σύγχρονο γιλέκο 6B45, το οποίο προορίζεται να είναι γενικό ζήτημα για τις μάχιμες μονάδες ως μέρος του προγράμματος προσωπικού εξοπλισμού Ratnik» έγραψε στο twitter το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το γιλέκο πωλείται σε ρωσικούς ιστότοπους ηλεκτρονικών αγορών για 40.000 ρούβλια (περίπου 640 δολάρια ΗΠΑ ή 570 £), από περίπου 12.000 ρούβλια τον περασμένο Απρίλιο.

Το 2020 οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι 300.000 σετ τεθωρακισμένων Ratnik είχαν παραδοθεί στον στρατό τους – «αρκετά για να εξοπλίσουν τη δύναμη που αναπτύσσεται επί του παρόντος στην Ουκρανία».

Πηγή: skai.grΡοή Ειδήσεων

Podcast ΒΑΒΕΛ – Πάνος Τσακλόγλου: Έκδοση συντάξεων σε 60 μέρες

Οι τελευταίες συντάξεις της φετινής χρονιάς που εκδόθηκαν...

Βραζιλία: Παρουσία του Ισπανού βασιλιά και άλλων 11 αρχηγών κρατών η ορκωμοσία Λούλα

Σύμφωνα με τον συντονιστή της τελετής ορκωμοσίας, το...

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: Καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ

Ο δικηγόρος, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ανέφερε πως η κατάσταση...

Ανδρουλάκης: Προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για να μειωθεί το αυξημένο κόστος ζωής

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος...

Podcast ΒΑΒΕΛ – Πάνος Τσακλόγλου: Έκδοση συντάξεων σε 60 μέρες

Οι τελευταίες συντάξεις της φετινής χρονιάς που εκδόθηκαν ήδη έχουνε μέσο όρο για την απονομή τους τις 60 ημέρες, επισημαίνει ο υφυπουργός Εργασίας...

Βραζιλία: Παρουσία του Ισπανού βασιλιά και άλλων 11 αρχηγών κρατών η ορκωμοσία Λούλα

Σύμφωνα με τον συντονιστή της τελετής ορκωμοσίας, το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης του απερχόμενου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου έστειλε προσκλήσεις σε όλες τις χώρες...

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: Καταγγέλλει απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ

Ο δικηγόρος, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 16χρονου Κώστα συνεχίζει να μην παρουσιάζει βελτίωση και τόνισε πως επρόκειτο για μια...