Χερσώνα: Για «σόου προπαγάνδας» κατηγορεί τη Ρωσία, Ουκρανός αξιωματούχος – «Η ουκρανική πλευρά θα επιτεθεί», επιμένει η ΜόσχαΠάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν ήδη φύγει τις δύο τελευταίες ημέρες και εκτιμάται ότι 10.000 άνθρωποι ημερησίως θα μετακινηθούν τις επόμενες έξι ημέρες.

Σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας είπε σήμερα απευθυνόμενος στη Ρωσία ότι η «πραγματικότητα μπορεί να πονάει», μετά τις δηλώσεις διορισμένου από τη Μόσχα αξιωματούχου που είπε ότι ο ουκρανικός στρατός αναμένεται να προσπαθήσει να ανακαταλάβει την κατεχόμενη πόλη της Χερσώνας και κάλεσε τους κατοίκους να την εγκαταλείψουν.

Η Χερσώνα είναι το πολυπληθέστερο κέντρο που έχει καταλάβει η Μόσχα κατά την εισβολή της στην Ουκρανία και βρίσκεται σε εδάφη, τα οποία τώρα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επίσημα ενσωμάτωσε στη Ρωσία, μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεται από την Ουκρανία και τη Δύση.

«Έχει περάσει λιγότερο από ένας μήνας μετά την πομπώδη ανακοίνωση για την προσάρτηση της Χερσώνας και τη συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία, ενώ η αυτοανακηρυχθείσα ‘διοίκηση της πόλης’… εκκενώνει με επίσημο τρόπο εν αναμονή της ουκρανικής δικαιοσύνης. Η πραγματικότητα μπορεί να πονάει εάν ζεις σε ένα φανταστικό κόσμο», ανέφερε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ σε ανάρτηση στο Twitter.

«Σόου προπαγάνδας» από τη Ρωσία

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι οργανώνει «σόου προπαγάνδας» στην κατεχόμενη Χερσώνα. Ο Αντρίι Γερμάκ, ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι προσπαθεί να τρομάξει τους κατοίκους της Χερσώνας με ψευδείς, όπως τις χαρακτήρισε, ενημερώσεις για ουκρανικούς βομβαρδισμούς στην πόλη της νότιας Ουκρανίας. «Οι Ρώσοι προσπαθούν να τρομάξουν τους ανθρώπους της Χερσώνας με ψευδείς ενημερώσεις για τον βομβαρδισμό της πόλης από τον στρατό μας και επίσης να οργανώσουν ένα σόου προπαγάνδας με την εκκένωση», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτηση στο Telegram. «Η προπαγάνδα δεν θα λειτουργήσει».

crossorigin="anonymous">

Διορισμένοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι στην κατεχόμενη ουκρανική πόλη της Χερσώνας δήλωσαν σήμερα ότι ετοιμάζονται να την υπερασπιστούν απέναντι σε επικείμενη ουκρανική επίθεση και κάλεσαν τους αμάχους να την εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης της περιοχής Βλαντίμιρ Σάλντο δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Κανείς δεν πρόκειται να παραδώσει τη Χερσώνα, αλλά δεν είναι επιθυμητό για τους κατοίκους να βρίσκονται σε μία πόλη όπου πρόκειται να διεξαχθούν στρατιωτικές ενέργειες».

«Αναμένουμε επίθεση και η ουκρανική πλευρά δεν το κρύβει», δήλωσε ο Σάλντο.

Ροή Ειδήσεων

Χορήγηση ασύλου σε γυναίκες και κορίτσια από το Αφγανιστάν

Σε μία κίνηση που απαντά στις πρακτικές των...

Απολογία Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Χαρακτήρισε «ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων» τις...

Θεσσαλονίκη: Τον κάρφωσε με αιχμηρό αντικείμενο μέσα σε κουρείο

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών, φέρεται να τραυμάτισε...

ΣΕΚ: Ποιοι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την ενίσχυση των 89 εκατ. ευρώ

Αναμένεται να διευθετηθεί και το ακατάσχετο και...

Χορήγηση ασύλου σε γυναίκες και κορίτσια από το Αφγανιστάν

Σε μία κίνηση που απαντά στις πρακτικές των Ταλιμπάν σχετικά με την υποβάθμιση των δικαιωμάτων των γυναικών προχωρά η Κοπεγχάγη, η οποία ανακοίνωσε...

Απολογία Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Χαρακτήρισε «ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων» τις καταγγελίες σε βάρος του. Ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο εδώλιο « διότι βρέθηκε απέναντι στη διαφθορά και...

Θεσσαλονίκη: Τον κάρφωσε με αιχμηρό αντικείμενο μέσα σε κουρείο

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών, φέρεται να τραυμάτισε τον άλλον με αιχμηρό αντικείμενο. ...