Βρετανία: Η κυβέρνηση Τρας κέρδισε την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη μέθοδο του frackingΗ κυβέρνηση της Λιζ Τρας κέρδισε την ψηφοφορία με 326 ψήφους έναντι 230 – 40 Συντηρητικοί βουλευτές δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία

Καταψηφίστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων η πρόταση των Εργατικών για την απαγόρευση της αμφιλεγόμενης μεθόδου υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) για την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου, σε μια ψηφοφορία που είχε λάβει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην βρετανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Λιζ Τρας κέρδισε την ψηφοφορία με 326 ψήφους έναντι 230, αλλά δεν έμεινε αλώβητη. Όπως επισημαίνει το BBC, 40 Συντηρητικοί βουλευτές δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Όλα αυτά ενώ η πρωθυπουργός Τρας αγωνίζεται να κρατηθεί στην εξουσία παρά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχεται ακόμη και στους κόλπους του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Συντηρητική βουλευτής Γουέντι Μόρτον, που ήταν η αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας, υπέβαλε την παραίτησή της, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν.

crossorigin="anonymous">

Η παραίτηση της Μπράβερμαν, λόγω «παραβίασης των κανόνων ασφαλείας» σχετικά με την ανταλλαγή ευαίσθητων κυβερνητικών πληροφοριών, είναι η δεύτερη αποχώρηση υπουργού της Τρας σε διάστημα λίγων ημερών. Και οι δύο αντικαταστάθηκαν από στελέχη που δεν είχαν υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Λιζ Τρας στην εσωκομματική ψηφοφορία για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρις. Ο Τζέρεμι Χαντ αντικατέστησε τον Κουάζι Κουάρτενγκ στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Γκραντ Σαπς διαδέχθηκε την Σουέλα Μπράβερμαν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς...

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για...

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Εχθρικές ενέργειες από Ελλάδα – Τι είπε για τον Tayfun

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί...

Υπερκαλύφθηκε κατά 5,7 φορές o αρχικός στόχος για το Additional Tier 1

Κατά 5,7 φορές, υπερκαλύφθηκε o αρχικός στόχος της Alpha Bank, για το ομόλογο Additional Tier 1 ομόλογο, που άντλησε σήμερα  από τις αγορές...

Bαρθολομαίος: Η Εκκλησία δεν υπήρξε ποτέ κλειστή λέσχη πλουσίων

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκονος Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. ...

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για τους οποίους το 2021 ήταν μία καταστροφική χρονιά, με απώλεια εκατομμυρίων λόγω της ακαρπίας. Η...