Βρυξέλλες: Σε συμφωνία για την ενέργεια ήρθαν οι ευρωπαίοι ηγέτεςΠρος επίλυση παραμένει το θέμα για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο αναφέρεται ότι θα τεθεί προς περαιτέρω επεξεργασία από τους υπουργούς Ενέργειας.

 

Σε συμφωνία για τη λήψη μέτρων προκειμένου να «συγκρατηθούν οι τιμές της ενέργειας», ήρθαν τα ξημερώματα  οι ηγέτες των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίαζαν στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου που δόθηκε στη δημοσιότητα, η συμφωνία που επετεύχθη κινείται σε τρείς άξονες:
στη μείωση ζήτησης, στην ασφάλεια εφοδιασμού και στη μείωση των τιμών ενέργειας για επιχειρήσεις νοικοκυριά.

Η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλούνται επίσης να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα επιπλέον μέτρα, έχοντας λάβει υπόψη τα υπάρχοντα συμβόλαια.
Προς επίλυση παραμένει το θέμα για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, το οποίο αναφέρεται ότι θα τεθεί προς περαιτέρω επεξεργασία από τους υπουργούς Ενέργειας.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία για την ενέργεια. Επικράτησε η ενότητα και η αλληλεγγύη. Συμφωνήθηκε να εργαστούμε για μέτρα περιορισμού των τιμών της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μέσω Twitter.

crossorigin="anonymous">

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: “Υπήρχε ισχυρή βούληση” για την επίτευξη συμφωνίας

“Υπήρχε ισχυρή βούληση” για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να μειωθούν οι τιμές της ενέργειας, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, σημειώνοντας ότι από τη μια, “διαφορετικά κράτη-μέλη έχουν διαφορετικές προτεραιότητες”, όμως από την άλλη έγιναν σημαντικά βήματα.

Ερωτηθείσα γιατί χρειάστηκαν τόσες ώρες για να υπάρξει συμφωνία και εάν θα μπορούσαν να κατηγορηθούν κράτη μέλη πως δίνουν έμφαση στα δικά τους συμφέροντα την ώρα που η ΕΕ αντιμετωπίζει ενεργειακή κρίση, η κυρία φον ντερ Λάιεν απάντησε ότι έγιναν “πολύ έντονες, αλλά εποικοδομητικές συζητήσεις και υπήρχε ισχυρή βούληση —το νιώσαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο— να φτάσουμε σε κοινό συμπέρασμα”.

Ροή Ειδήσεων

ΕΕ: Ελλιπής η εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, λέει το ΕΕΣ

Την αργή πρόοδο της ΕΕ προς την ολοκλήρωση...

Δίκυκλο παρέσυρε 64χρονη με το εγγόνι της

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση,...

Ερντογάν: Προς ψήφιση το τουρκορλυβικό μνημόνιο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Καλίν: Θέλουμε τα F-16 χωρίς όρους, αν δεν...

Εύβοια: Νεκρός μετανάστης από υποθερμία σε παραλία- Διασώθηκαν 15

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε...

ΕΕ: Ελλιπής η εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, λέει το ΕΕΣ

Την αργή πρόοδο της ΕΕ προς την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας διαπιστώνει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ), με έκθεσή του που...

Δίκυκλο παρέσυρε 64χρονη με το εγγόνι της

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά, Βιβλίο, Ταξίδι, Ευζωία, Διατροφή Αγγελίες εργασίας & recruitment software. Όλες οι δυνατότητες σε...

Ερντογάν: Προς ψήφιση το τουρκορλυβικό μνημόνιο – Το μήνυμα Μητσοτάκη

Καλίν: Θέλουμε τα F-16 χωρίς όρους, αν δεν τα πάρουμε, θα εξετάσουμε εναλλακτικές - Μήνυμα στήριξης στην κυριαρχία της Ελλάδας από το Ισραήλ...