Ιταλία – Μελόνι: Θα διαθέσουμε 9,5 δις ευρώ για αντιμετώπιση κρίσηςΠαράλληλα, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δοθούν νέες άδειες για εξόρυξη φυσικού αερίου εντός των ιταλικών χωρικών υδάτων.

Στην ενεργειακή κρίση και σε νέα μέτρα για την αντιμετώπισή της, αναφέρθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα διαθέσουμε 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και, μέχρι το τέλος του 2023 θα διατεθούν άλλα 23 δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε η Μελόνι.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δοθούν νέες άδειες για εξόρυξη φυσικού αερίου εντός των ιταλικών χωρικών υδάτων.

«Είμαστε υπέρ της χρήσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων του Ταμείου Συνοχής, της περιόδου 2013-2020, με στόχο την αντιμετώπιση μέρους των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την ενεργειακή κρίση. Σε ό,τι αφορά το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θεωρούμε ότι η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών δημιουργεί προβλήματα στην υλοποίηση ορισμένων δημοσίων έργων. Πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί», τόνισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

crossorigin="anonymous">

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι υπογράμμισε ότι οι χώρες που δίνουν τη σημαία τους σε πλοία των ΜΚΟ, θα πρέπει να συμβάλουν στη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών που διασώζονται. Πρόσθεσε ότι το πλοίο Humanity1 εισήλθε τις τελευταίες ώρες σε ιταλικά χωρικά ύδατα, αλλά ότι δεν θα μπορέσει να καταπλεύσει σε ιταλικό λιμάνι. Όπως είπε, θα πρέπει να επιτραπεί η επιβίβαση σε κλιμάκιο των ιταλικών υγειονομικών αρχών, το οποίο θα αποφασίσει για τη μεταφορά σε νοσοκομείο μόνο όσων προσφύγων και μεταναστών αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένο πρόβλημα υγείας.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν σκοπεύει, σε καμία περίπτωση, να απαγορεύσει την πραγματοποίηση διαδηλώσεων, αλλά με το πρόσφατο μέτρο της κυβέρνησής της κατά των ρέιβ πάρτι, έγινε σαφής η ανάγκη να απαγορευθεί ένας παράνομος τρόπος διασκέδασης». Σε μια προσπάθεια να φανεί πιο διαλλακτική, η Τζόρτζια Μελόνι είπε ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείει τυχόν παρεμβάσεις για τη βελτίωση του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο προβλέπει έως και έξι χρόνια φυλάκισης για όποιον οργανώνει ή συμμετέχει σε ρέιβ πάρτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Πολιτική κρίση στο Περού: Το Κογκρέσο αναβάλλει την ψηφοφορία για τις πρόωρες εκλογές

Διαδηλώσεις και ταραχές συνταράσσουν τη χώρα, καθώς χιλιάδες...

Προσποιούνται δημοτικές αρχές της Χαλκίδας για να αποσπάσουν χρήματα

Ο Δήμος Χαλκιδέων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία...

Δένδιας: Φιλοδοξία μας να μην οδηγηθούμε λόγω τυχαίου συμβάντος σε χειρότερα με την Τουρκία

Αποφασιστικό μήνυμα πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν...

Η Γουέστ Χαμ πέρασ στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας

Η εμπειρία της Γουέστ Χαμ έναντι της Ντέρμπι...

Πολιτική κρίση στο Περού: Το Κογκρέσο αναβάλλει την ψηφοφορία για τις πρόωρες εκλογές

Διαδηλώσεις και ταραχές συνταράσσουν τη χώρα, καθώς χιλιάδες πολίτες παραμένουν στους δρόμους απαιτώντας να παραιτηθεί η μεταβατική πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε. ...

Προσποιούνται δημοτικές αρχές της Χαλκίδας για να αποσπάσουν χρήματα

Ο Δήμος Χαλκιδέων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών για περιστατικά απόπειρας απάτης. ...

Δένδιας: Φιλοδοξία μας να μην οδηγηθούμε λόγω τυχαίου συμβάντος σε χειρότερα με την Τουρκία

Αποφασιστικό μήνυμα πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απολύτως επαρκή δυνατότητα και ότι δεν θα είμαστε μόνοι, αλλά αν χρειαστεί μπορούμε και μόνοι,...