Περού: Απελευθερώνονται 100 τουρίστες τους οποίους κρατούσαν ομήρουςΟι τουρίστες, που περιηγούνταν με πλοίο σε ποταμό, απήχθησαν την Πέμπτη από μέλη της κοινότητας Κουνινίκο, τα οποία ήθελαν με αυτό τον τρόπο να ασκήσουν πίεση για να επέμβουν οι αρχές μετά τη διαρροή, τη 16η Σεπτεμβρίου, 2.500 τόνων αργού σε ποταμό.

Αυτόχθονες σε τομέα του Περού όπου εκτείνεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου άφησαν ελεύθερους χθες Παρασκευή, έπειτα από διαπραγματεύσεις, τους εκατό και πλέον τουρίστες που πήραν ομήρους την προηγουμένη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη βοήθειας από τις αρχές έπειτα από διαρροή μεγάλης ποσότητας πετρελαίου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Οι τουρίστες, που περιηγούνταν με πλοίο σε ποταμό, απήχθησαν την Πέμπτη από μέλη της κοινότητας Κουνινίκο, τα οποία ήθελαν με αυτό τον τρόπο να ασκήσουν πίεση για να επέμβουν οι αρχές μετά τη διαρροή, τη 16η Σεπτεμβρίου, 2.500 τόνων αργού σε ποταμό.

Ανάμεσα στους τουρίστες που απήχθησαν ήταν γυναίκες και παιδιά. Οι 27 είναι υπήκοοι των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ελβετίας. Οι υπόλοιποι 80 είναι Περουβιανοί.

Το γραφείο του μεσολαβητή για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξήγησε ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν αποτέλεσμα οι απαγωγείς να «αποδεχθούν το αίτημά μας να απελευθερώσουν» τους τουρίστες.

crossorigin="anonymous">

«Μας άφησαν ελεύθερους όλους», είπε λίγο αργότερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άνχελα Ραμίρες, περουβιανή ποδηλάτισσα που ήταν ανάμεσα στους ομήρους των αυτοχθόνων.

Πρόσθεσε ότι ήταν εμφανές πως οι τουρίστες ένιωθαν «πολύ άγχος, πολλή κούραση», καθώς αγνοούσαν ποια θα είναι η τύχη τους τις 28 ώρες που κράτησε η ταλαιπωρία τους και σταδιακά άρχιζαν να διψούν και να πεινούν.

«Επιστρέφουν ήδη στις χώρες τους», ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους στη Λίμα ο υπουργός Τουρισμού, ο Ρομπέρτο Σάντσες.

Ροή Ειδήσεων

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για...

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Εχθρικές ενέργειες από Ελλάδα – Τι είπε για τον Tayfun

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί...

Το 60- 85% των ακρωτηριασμών από διαβήτη μπορεί να προληφθεί

Κάθε 30 δευτερόλεπτα σε ολόκληρο τον κόσμο, κάποιος...

Τομ Μπρέιντι: Ανακοίνωσε… ξανά την αποχώρηση του από το NFL

Ο Τομ Μπρέιντι, ο θρύλος του NFL, νικητής...

Χαλκιδική: Καταστροφική η ακαρπία στις ελιές – Ζημιά 161 εκατ. ευρώ

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελαιοκαλλιεργητές στη Χαλκιδική, για τους οποίους το 2021 ήταν μία καταστροφική χρονιά, με απώλεια εκατομμυρίων λόγω της ακαρπίας. Η...

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Εχθρικές ενέργειες από Ελλάδα – Τι είπε για τον Tayfun

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά, παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και παρενοχλεί τα αεροπλάνα και τους αλιείς της...

Το 60- 85% των ακρωτηριασμών από διαβήτη μπορεί να προληφθεί

Κάθε 30 δευτερόλεπτα σε ολόκληρο τον κόσμο, κάποιος ασθενής με διαβήτη χάνει το πόδι του εξαιτίας επιπλοκών από τη νόσο του.Σήμερα ο σακχαρώδης...