Ουκρανία: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς στη ΧερσώναΈνα μαιευτήριο, ένα καφέ και ένα κτίριο κατοικιών έγιναν στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών, o κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας Γιαροσλάβ Γιανουσέβιτς

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίσθηκαν κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς της πόλης της Χερσώνας, δήλωσε ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας Γιαροσλάβ Γιανουσέβιτς.

Η πόλη της Χερσώνας ανακατελήφθη τον Νοέμβριο από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά της διάρκεια μεγάλης αντεπίθεσης η οποία οδήγησε στην αναδίπλωση των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

«Ο εχθρός επετέθη και πάλι κατά των κατοικημένων συνοικιών της Χερσώνας», δηλώνει ο κυβερνήτης στον λογαριασμό του στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι ένα μαιευτήριο, ένα καφέ και ένα κτίριο κατοικιών έγιναν στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών.

«Την περασμένη νύκτα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς» στην περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης διευκρινίζοντας ότι η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν κατά 90% στην πόλη και τα περίχωρά της.

crossorigin="anonymous">

Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση του ρωσικού πυροβολικού με εκτοξευτήρες ρουκετών, τανκς και βλήματα όλμου.

Πριν από την αναδίπλωσή τους τον Νοέμβριο, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τις βασικές υποδομές κοινωφελών υπηρεσιών της πόλης και έκτοτε την έχουν βομβαρδίσει πολλές φορές.

Στην Οδησσό, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση συνεχίζονταν σήμερα έπειτα από τις χθεσινές ρωσικές επιθέσεις με καμικάζι drones, δήλωσε ο Σέργκιι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης.

Ροή Ειδήσεων

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο...

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει...

Τουρκία: Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,5 Ρίχτερ

Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Εικόνες χάους...

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  συζήτηση του Γενικού Γραμματέα της...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο του κτιρίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ...

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς...