Γερμανία: Κίνδυνος ελλείψεων φυσικού αερίουΜετά από ένα σχετικά ήπιο φθινόπωρο κατά το οποίο εξοικονομήθηκε περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι απαιτούσε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το κρύο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η κατανάλωση αυξήθηκε

Η Γερμανία εξοικονομεί λιγότερο φυσικό αέριο από όσο απαιτείται για να αποκλείσει να υπάρξουν ελλείψεις φέτος τον χειμώνα, προειδοποίησε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας δικτύου, καθώς η χώρα έχασε τον κρίσιμο στόχο της για μείωση της κατανάλωσης κατά 20% την περασμένη εβδομάδα εν μέσω πτώσης της θερμοκρασίας.

Η Γερμανία, η οποία αντλούσε περίπου το ήμισυ των αναγκών της σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, έχει προσπαθήσει να αποκτήσει νέες πηγές ενέργειας τους τελευταίους δέκα μήνες. Ωστόσο, το καλοκαίρι, ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανακοίνωσε στόχο για συνολική εξοικονόμηση 20% σε ολόκληρη τη Γερμανία, υψηλότερο από τον στόχο του 15% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μετά από ένα σχετικά ήπιο φθινόπωρο κατά το οποίο οι γερμανικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά εξοικονόμησαν περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι απαιτούσε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και οι δεξαμενές αποθήκευσης αυξήθηκαν σχεδόν στο 100%, το κρύο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η κατανάλωση αυξήθηκε. 

«Αυτή τη στιγμή, η συνολική εξοικονόμηση είναι μόνο 13%,» δήλωσε τη Δευτέρα στην εφημερίδα Tagesspiegel, ο Κλάους Μύλλερ,  επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικτύου για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, Bundesnetzagentur.

crossorigin="anonymous">

«Αν αυτό αποτέλεσε εξαίρεση, δε χρειάζεται να ανησυχούμε ακόμα. Αλλά αν το κρύο παραμείνει τις επόμενες μέρες με θερμοκρασίες -10 βαθμούς Κελσίου, η κατανάλωση αερίου θα αυξηθεί δραματικά». ανέφερε σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guardian.

Προς το παρόν, οι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας παραμένουν κατά 95% γεμάτες. 

«Τώρα παίρνουμε φυσικό αέριο από διάφορες πηγές», είπε ο Μύλλερ. «Σύντομα θα έχουμε τρεις τερματικούς σταθμούς υγραερίου και θα λάβουμε καλές παραδόσεις από τη Νορβηγία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και επίσης μέσω Γαλλίας».

Ροή Ειδήσεων

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο...

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει...

Τουρκία: Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,5 Ρίχτερ

Νέος ισχυρότατος σεισμός 7,7 Ρίχτερ - Εικόνες χάους...

Νέα ημερομηνία για τη συζήτηση του Καθηγητή Χρήστου Ζερεφού με τη Βίκυ Φλέσσα

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες στις μετακινήσεις, συνεπεία των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  συζήτηση του Γενικού Γραμματέα της...

ΚΤΕΟ: Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις των υποψηφίων ελεγκτών

Ο τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το αμφιθέατρο του κτιρίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ...

Dell: Καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς...