Μάχη με πυρκαγιές που απειλούν κατοικημένες περιοχές στη Χιλή«Κινητοποιήσαμε όλους τους πόρους για να δώσουμε τη μάχη εναντίον των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν τις κεντρικές περιοχές της Χιλής», τόνισε μέσω Twitter o πρόεδρος Γκαμπριέλ Μπόριτς το βράδυ προχθές Κυριακή.

Οι αρχές της Χιλής δίνουν μάχη για να ελέγξουν την εξάπλωση πολλαπλών δασικών πυρκαγιών, οι οποίες έχουν ήδη μετατρέψει σε αποκαΐδια πάνω από 40.000 στρέμματα εκτάσεων με βλάστηση και πλέον απειλούν κοινότητες.

Τομείς στο κεντρικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας Σαντιάγο, της Βαλπαραΐσο, της Ο’ Χίγκινς και της Μάουλε έχουν κηρυχθεί σε κόκκινο συναγερμό· οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν εννέα ενεργές πυρκαγιές, σύμφωνα με δεδομένα της Εθνικής Εταιρείας Δασών (CONAF) που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.

Μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνεδρίασαν με αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας για να εξεταστεί η πρόοδος των πυροσβεστών και να αποτιμηθεί η απειλή.

«Κινητοποιήσαμε όλους τους πόρους για να δώσουμε τη μάχη εναντίον των δασικών πυρκαγιών που πλήττουν τις κεντρικές περιοχές της Χιλής», τόνισε μέσω Twitter o πρόεδρος Γκαμπριέλ Μπόριτς το βράδυ προχθές Κυριακή.

crossorigin="anonymous">

«Η βασική μας ανησυχία είναι η ασφάλεια των ανθρώπων που πλήττονται, στους οποίους προσφέρεται βοήθεια, και η κατάσβεση των πυρκαγιών που είναι ακόμη ενεργές», πρόσθεσε.

Καθώς οι φλόγες πλησίαζαν, διατάχθηκαν εκκενώσεις στη Μελιπίγια, περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, όπου ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων χθες Δευτέρα.

«Κατοικημένες περιοχές απειλούνται από τις φλόγες και σε πολλές από αυτές τις τοποθεσίες, παρά τον κίνδυνο, προβάλλεται αντίσταση στις συστάσεις οι πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους», δήλωσε με ανησυχία η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά.

Ροή Ειδήσεων

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Πέρασε η τροπολογία

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με το «παρών» ενώ ΚΚΕ,...

Ρωσία: Πώς τον Ιανουάριο δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο έλλειμμα σε 25 χρόνια [γράφημα]

Τα πρώτα δείγματα γραφής από το πλαφόν στην...

Κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου μετά από νέα σεισμική δόνηση

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε στην Συρία...

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης – Το Καλάθι έχει πετύχει τόνισε ο Α. Γεωργιάδης

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για το «Δικαίωμα...

Μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Πέρασε η τροπολογία

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε με το «παρών» ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25 καταψήφισαν την τροπολογία. ...

Ρωσία: Πώς τον Ιανουάριο δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο έλλειμμα σε 25 χρόνια [γράφημα]

Τα πρώτα δείγματα γραφής από το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και το εμπάργκο σε αυτό που τέθηκε σε ισχύ από τις...

Κατάρρευση τετραώροφου κτιρίου μετά από νέα σεισμική δόνηση

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών σημειώθηκε στην Συρία σήμερα γύρω στις 10 μ.μ. με επίκεντρο τη μεθόριο Συρίας-Λιβάνου.Ο συγκεκριμένος σεισμός έγινε αισθητός στη...