Ειδικοί στις ΗΠΑ: Πάνω από 1 εκατ. οι θάνατοι λόγω COVID-19 στην Κίνα το 2023Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ινστιτούτου, τα κρούσματα στην Κίνα αναμένεται να φθάσουν στην κορύφωσή τους περί την 1η Απριλίου, ενώ την ίδια περίοδο οι θάνατοι θα είναι περίπου 322.000. Περί το ένα τρίτο του πληθυσμού της Κίνας θα έχει μέχρι τότε μολυνθεί από τον ιό, σύμφωνα με τον διευθυντή του IHME, τον Κρίστοφερ Μάρι.

Η απότομη άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων και πάνω από ένα εκατομμύριο θανάτους μέσα στο 2023, υποδεικνύει νέο μοντέλο του Institute of Health Metrics and Evaluation (IHME), με έδρα τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ινστιτούτου, τα κρούσματα στην Κίνα αναμένεται να φθάσουν στην κορύφωσή τους περί την 1η Απριλίου, ενώ την ίδια περίοδο οι θάνατοι θα είναι περίπου 322.000. Περί το ένα τρίτο του πληθυσμού της Κίνας θα έχει μέχρι τότε μολυνθεί από τον ιό, σύμφωνα με τον διευθυντή του IHME, τον Κρίστοφερ Μάρι.

Η εθνική επιτροπή υγείας —το υπουργείο Υγείας της Κίνας— δεν έχει ανακοινώσει κανέναν θάνατο εξαιτίας της COVID-19 αφότου άρχισαν να αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. Επισήμως, οι πιο πρόσφατοι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν την 3η Δεκεμβρίου. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας, επισήμως πάντα, βρίσκεται στους 5.235 νεκρούς στη χώρα των 1,41 δισεκ. κατοίκων.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που συγκαταλέγονταν στα πιο αυστηρά παγκοσμίως, άρχισε τον Δεκέμβριο, έπειτα από διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου. Πλέον, καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων κι εκφράζονται φόβοι ότι ο ιός θα εξαπλωθεί στον πληθυσμό κατά τους εορτασμούς για το σεληνιακό νέο έτος, τον επόμενο μήνα.

crossorigin="anonymous">

«Κανένας δεν πίστευε ότι θα εφάρμοζαν την (πολιτική) zero COVID για τόσο πολύ καιρό», σχολίασε ο κ. Μάρι χθες, δίνοντας στη δημοσιότητα το νέο μοντέλο.

Η πολιτική του εκμηδενισμού των κρουσμάτων ήταν αποτελεσματική στο να ελεγχθούν προηγούμενες παραλλαγές και υποπαραλλαγές του SARS-CoV-2, όμως η υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον και των υποπαραλλαγών της κατέστησε αδύνατη τη συνέχισή της, έκρινε.

Το ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ βασίστηκε σε δεδομένα και πληροφορίες για το πρόσφατο ξέσπασμα της Όμικρον στο Χονγκ Κονγκ.

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και...

Kακοκαιρία Βarbara: Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται- Νέα ενημέρωση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν...

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, στους 1.900 οι νεκροί

Στους 1.121 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από...

Συνάντηση Θεοδωρικάκου- Βέμπερ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο κύριος Βέμπερ συγχάρηκε την πατρίδα μας και την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη του. ...

Θεσσαλία: Δυναμώνουν τα μπλόκα των αγρότων

Στα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας και ειδικότερα σε αυτά της Θεσσαλίας όπου βρίσκεται το κέντρο των κινητοποιήσεων παραμένουν οι αγρότες, ενισχύοντάς...

Kακοκαιρία Βarbara: Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιούνται- Νέα ενημέρωση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση, ισχύουν οι ακόλουθες μεταβολές