Πάπας: Τίμησε με «Βραβείο Μητέρα Τερέζα» τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους και έναν άστεγοΟ Ποντίφικας γιόρτασε σήμερα τα 86α γενέθλιά του

Ο πάπας Φραγκίσκος γιόρτασε σήμερα τα 86α γενέθλιά του ανταμείβοντας τρεις ανθρώπους για το φιλανθρωπικό τους έργο, μεταξύ των οποίων και ένας άστεγος, ο οποίος χαρίζει σε άλλους αστέγους τμήμα της ελεημοσύνης που λαμβάνει.

Ο πάπας τίμησε με το «Βραβείο Μητέρα Τερέζα» τους τρεις αυτούς πολίτες ως αναγνώριση των διαφορετικών μορφών φιλανθρωπίας τους.

Η Μητέρα Τερέζα, ήταν Ινδοαλβανή καθολική μοναχή και ιδρύτρια του τάγματος «Ιεραπόστολοι της Φιλανθρωπίας», που ανέπτυξε πολυετή ανθρωπιστική δράση και ιεραποστολικό έργο, ειδικότερα στην Ινδία, πέθανε το 1997.

Ο άστεγος που βραβεύτηκε κατονομάστηκε από το Βατικανό μόνο με το μικρό του όνομα–Τζανπιέρο και με το παρατσούκλι με το οποίο είναι γνωστός μεταξύ των αστέγων, Γουέ.

crossorigin="anonymous">

Οι άλλοι δύο τιμηθέντες είναι ο φραγκισκανός ιερέας Χάνα Ζαλούφ, ένας Σύρος που εργάζεται στην πατρίδα του και ο Ιταλός βιομήχανος Σιλβάνο Πεντρόλο για το έργο του στην κατασκευή σχολείων και στην μεταφορά πόσιμου νερού στους φτωχούς στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο Φραγκίσκος τους παρέδωσε το βραβείο, μια μικρή υδρόγειο μέσα σε μια κορνίζα σε σχήμα κύβου με την εικόνα της Μητέρας Τερέζας να κρατάει ένα παιδί, στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό.

Στην τελετή ο πάπας φίλησε το χέρι του άστεγου και μια από τις μοναχές του τάγματος που ίδρυσε η Μητέρα Τερέζα έβαλε γύρω από τον λαιμό του πάπα μια γιρλάντα από λουλούδια.

Ροή Ειδήσεων

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει»...

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση ότι δε θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σχολεία  ...

Τελικά όντως η ΑΕΚ είναι διαφορετική: Μια ζωή δικαστήρια, ενστάσεις και επαναλήψεις…

Στο Περιστέρι το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα ο απόλυτος εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν ο διαιτητής Μανούχος μετά από ένσταση της ΑΕΚ...

Πακέτο παροχών: Πως θα ενισχύσει η κυβέρνηση χαμηλόμισθους και συνταξιούχους

Με ένα τριπλό προεκλογικό πακέτο παροχών θα «χτυπήσει» η κυβέρνηση τους επόμενους τρεις μήνες στοχεύοντας νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, οικογένειες με παιδιά, άτομα...