Μολδαβία: Αποφάσισε να απαγορεύσει τη μετάδοση 6 τηλεοπτικών καναλιώνΤο μικρό πρώην σοβιετικό κράτος της Μολδαβίας κατηγόρησε τα κανάλια για μετάδοση «λανθασμένων πληροφοριών» σχετικά με τη χώρα και για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Tην οργή της Μόσχας προκάλεσε η απόφαση της Μολδαβίας να απαγορεύσει προσωρινά την μετάδοση σε έξι τηλεοπτικά κανάλια. Η Ρωσία έκανε χαρακτηριστικά λόγο για «πολιτική λογοκρισία».

Το μικρό πρώην σοβιετικό κράτος της Μολδαβίας κατηγόρησε τα κανάλια για μετάδοση «λανθασμένων πληροφοριών» σχετικά με τη χώρα και για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα κανάλια – ορισμένα από τα οποία μεταδίδονται στη μολδαβική γλώσσα και άλλα στη ρωσική – συνδέονται στενά με τον πολιτικό και επιχειρηματία Ιλάν Σορ, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα το 2019 μετά την εκλογή της φιλοδυτικής προέδρου Μάγια Σάντου.

Ο Σορ, ο οποίος ζει εξόριστος στο Ισραήλ, υποστήριξε τις διαδηλώσεις στο Κισινάου που καλούσαν σε παραίτηση την κυβέρνηση του Σάντου.

crossorigin="anonymous">

«Θεωρούμε αυτή την απαγόρευση ως μια άνευ προηγουμένου ενέργεια πολιτικής λογοκρισίας, ως κατάχρηση της αρχής του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης και μια κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος στην ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση, στο οποίο η πολιτική ηγεσία της Δημοκρατίας δηλώνει τακτικά την προσήλωσή της», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Υπό το φως των άνευ προηγουμένου συνεπειών της εφαρμογής του μέτρου για το ρωσόφωνο τμήμα του πληθυσμού της χώρας, το χαρακτηρίζουμε αυτό επίσης ως μια κυνική παραβίαση των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων».

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα και θα διαρκέσει κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η Μολδαβία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την «αποναζιστικοποίηση» της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Ένοχοι κρίθηκα ακτιβιστές για το κλίμα που έσπασαν παράθυρα της Barclays

Επτά ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι κρίθηκαν...

Αφγανιστάν: Στους 166 οι νεκροί από το κύμα ψύχους

Το θερμόμετρο έπεσε ως και στους –33° Κελσίου...

Στο τραπέζι φθηνότερα τέλη και ασφάλιστρα για νέους

«Κόφτη» στα τροχαία ατυχήματα με μπόνους μικρότερα τέλη...

Kαλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τη δολοφονία του «Αμερικάνου»

«Μου πουλούσε χαλασμένη κοκαΐνη» ισχυρίστηκε  ...

Ένοχοι κρίθηκα ακτιβιστές για το κλίμα που έσπασαν παράθυρα της Barclays

Επτά ακτιβιστές της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την πρόκληση ζημιών άνω των 100.000 λιρών Αγγλίας, σπάζοντας παράθυρα στα κεντρικά γραφεία...

Αφγανιστάν: Στους 166 οι νεκροί από το κύμα ψύχους

Το θερμόμετρο έπεσε ως και στους –33° Κελσίου σε ορισμένες περιοχές του Αφγανιστάν. Οι ακραίες θερμοκρασίες συνοδεύονται ενίοτε από χιονοπτώσεις ενώ συχνές είναι...

Στο τραπέζι φθηνότερα τέλη και ασφάλιστρα για νέους

«Κόφτη» στα τροχαία ατυχήματα με μπόνους μικρότερα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένα ασφάλιστρα εξετάζει να βάλει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της μάστιγας.Η...