Μετανάστες: Πλοία δυο γερμανικών ΜΚΟ διασώζουν 90 ανθρώπους στην κεντρική ΜεσόγειοΟι 63 άνθρωποι που εντοπίστηκαν στην πρώτη επιχείρηση βρίσκονταν στη θάλασσα μιάμιση μέρα, πάνω σε λαστιχένια βάρκα, ανέφερε μια από τις ΜΚΟ, η Sea-Eye. Διασώθηκαν την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια κοινών επιχειρήσεων, πλοία δυο γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν 90 μετανάστες και πρόσφυγες που διέτρεχαν κίνδυνο στην κεντρική Μεσόγειο.

Οι 63 άνθρωποι που εντοπίστηκαν στην πρώτη επιχείρηση βρίσκονταν στη θάλασσα μιάμιση μέρα, πάνω σε λαστιχένια βάρκα, ανέφερε μια από τις ΜΚΟ, η Sea-Eye. Διασώθηκαν την Παρασκευή.

Στις διασώσεις των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων 12 παιδιών, συμμετείχαν τα πληρώματα των πλοίων Sea-Eye 4 και Rise Above — το δεύτερο ανήκει στη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Mission Lifeline.

Η άλλη επιχείρηση διεξήχθη χθες Σάββατο, όταν το Rise Above εντόπισε και επιβίβασε 27 Σύρους. Αρκετοί είχαν ναυτία και εξάντληση.

crossorigin="anonymous">

Τα πλοία με τους εθελοντές των δύο οργανώσεων έφθασαν ξανά στην περιοχή επιχειρήσεων, στα ανοικτά των παραλίων της Τυνησίας και της Λιβύης, πριν από μερικές ημέρες.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις διαδραματίζουν τα τελευταία χρόνια τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν σε κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναχωρώντας, συχνά με επικίνδυνα σκάφη, από τις ακτές κυρίως της Λιβύης και της Τυνησίας. Ειδικά τον χειμώνα, ο διάπλους αυτός είναι εξαιρετικά παράτολμος.

Στη Μεσόγειο έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2014 προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ΟΗΕ. Μέχρι στιγμής φέτος, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κάνει λόγο για 1.360 νεκρούς και αγνοούμενους, ανάμεσά τους 53 παιδιά.

Ροή Ειδήσεων

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού...

Σαν σήμερα – 1996: Η Κρίση των Ιμίων

Το 1951 η Λιζ Τέιλορ παίρνει το πρώτο διαζύγιό...

Συντάξεις: Σχέδιο επιστροφής αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Τα ποσά αυτά διεκδικούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι αλλά και οι κληρονόμοι τους.Ενα σχέδιο επιστροφής των αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους προσανατολίζεται το...

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο και την ισοπαλία του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, συνεχίζεται σήμερα η 20η αγωνιστική της Super...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού για λογαριασμό του «επιτιθέμενου κράτους» είναι ανάμεσα στους στόχους των κυρώσεων ...