Σε δημοπρασία σπάνια βιβλία της Τζέιν Όστεν – «Ζαλίζει» το ποσό που πωλήθηκε το «Λογική και Ευαισθησία»Το πιο σπάνιο από τα πέντε βιβλία της που πωλήθηκαν είναι το «Λογική και Ευαισθησία», καθώς όταν πρωτοεκδόθηκε ανώνυμα το 1811 τυπώθηκαν λιγότερα από 1.000 

Πέντε μυθιστορήματα πρώτης έκδοσης της Τζέιν Όστεν, μιας από τις πιο δημοφιλούς και πολυδιαβασμένες μυθιστοριογράφους της αγγλικής λογοτεχνίας, πωλήθηκαν σε δημοπρασία στην τιμή των 181.000 αγγλικών λιρών.

Τα βιβλία μία από τις πιο   πωλήθηκαν στη δημοπρασία Dominic Winter στο Σάιρεντσεστερ στην κομητεία Γκλόστερσαιρ της Αγγλίας με το «Pride and Prejudice» (Περηφάνεια και Προκατάληψη) να είναι το πιο δημοφιλές, που πουλήθηκε 92.000 αγγλικές λίρες.

Τα βιβλία διατέθηκαν στη δημοπρασία από την κόρη ιδιωτικού συλλέκτη με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος τα αγόρασε για περίπου 5.000 αγγλικές λίρες τις δεκαετία του 1970 και του 1980, σύμφωνα με το BBC.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας, Κρις Άλμπουρι δήλωσε «απόλυτα ευχαριστημένος» με το αποτέλεσμα.

crossorigin="anonymous">

Το αντίτυπο του Pride and Prejudice είναι ένα από τα περίπου 1.500 που εκδόθηκαν το 1813. Το πιο σπάνιο από τα πέντε βιβλία που πωλήθηκαν είναι το «Sense and Sensibility» (Λογική και Ευαισθησία), καθώς λιγότερα από 1.000 τυπώθηκαν όταν πρωτοεκδόθηκε ανώνυμα το 1811.

Προσέλκυσε τη δεύτερη υψηλότερη προσφορά των 62.000 αγγλικών λιρών και το «Emma», που δημοσιεύτηκε το 1816, έφθασε τις 12.800 αγγλικές λίρες.

 Το «Mansfield Park» πουλήθηκε για 8.400 αγγλικές λίρες και το Northanger Abbey and Persuasion (Το Αββαείο του Νορθάνγκερ) αποκτήθηκε από συλλέκτη που κατέβαλε το ποσό των 6.400 αγγλικών λιρών.

Ροή Ειδήσεων

Λακωνία: Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμύρες

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να υποβάλουν...

Το ποδόσφαιρο καταδίκασε τη… μεζούρα

Τι αποφάσισε το Δ.Σ της Super League...

Αργυρούπολη: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο επί της Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο...

Τσαπανίδου: «Χάθηκε η ευκαιρία για ευρύτατη πλειοψηφία σε ένα θέμα που μας ενώνει όλους»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε σήμερα ότι κάθε άλλο...

Λακωνία: Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμύρες

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για αποζημιώσεις επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα που πλημμύρισαν στις...

Το ποδόσφαιρο καταδίκασε τη… μεζούρα

Τι αποφάσισε το Δ.Σ της Super League – Θλιβερή μειοψηφία και μοναξιά για την ΑΕΚ και τις πρακτικές Μελισσανίδη.Περισσότερα σε λίγο…Η ανακοίνωση:To...

Αργυρούπολη: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο επί της Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο μετά τις 21:00 στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης & Ιμέρας όπου...