Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία θα προσφέρει σε Κίεβο πυρομαχικάΚατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Ρίγα θα συζητηθούν κυρίως οι συνεχιζόμενες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η Ρωσία στα νορδικά κράτη και στη Βαλτική.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα την προμήθεια στην Ουκρανία μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών για το πυροβολικό, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ηγέτες κρατών της βόρειας Ευρώπης, της Βαλτικής και της Ολλανδίας στη Λετονία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Ρίγα θα συζητηθούν κυρίως οι συνεχιζόμενες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η Ρωσία στα νορδικά κράτη και στη Βαλτική.

Ο κ. Σούνακ θα ζητήσει από τους ηγέτες των άλλων χωρών που συμμετέχουν στην κοινή εκστρατευτική δύναμη (Joint Expeditionary Force, JEF) να διατηρήσουν ή να αυξήσουν το 2023 το επίπεδο της υποστήριξης που παρείχαν φέτος στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Θα αναγγείλει επίσης ότι το Λονδίνο θα παραδώσει «εκατοντάδες χιλιάδες οβίδες για το πυροβολικό την επόμενη χρονιά στο πλαίσιο σύμβασης αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών στερλινών» (287 εκατ. ευρώ), κάτι που «θα εγγυηθεί μόνιμη ροή των πυρομαχικών που είναι απαραίτητα για το πυροβολικό στην Ουκρανία όλο το 2023», πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

crossorigin="anonymous">

Η Βρετανία έδειξε τον δρόμο ως προς τη χορήγηση «αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, στέλνοντας ιδίως εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων και, πρόσφατα, 125 αντιαεροπορικών πυροβόλων», συνεχίζει η ανακοίνωση των υπηρεσιών του επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών.

«Προμηθεύσαμε επίσης πάνω από 100.000 βλήματα από τον Φεβρουάριο», τον μήνα που εξαπολύθηκε η επίθεση της Ρωσίας, προστίθεται.

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Σούνακ πήγε στο Κίεβο για να προσφέρει επιπλέον υποστήριξη στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ροή Ειδήσεων

Λακωνία: Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμύρες

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να υποβάλουν...

Το ποδόσφαιρο καταδίκασε τη… μεζούρα

Τι αποφάσισε το Δ.Σ της Super League...

Αργυρούπολη: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο επί της Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο...

Τσαπανίδου: «Χάθηκε η ευκαιρία για ευρύτατη πλειοψηφία σε ένα θέμα που μας ενώνει όλους»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε σήμερα ότι κάθε άλλο...

Λακωνία: Αιτήσεις για αποζημιώσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων από πλημμύρες

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για αποζημιώσεις επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα που πλημμύρισαν στις...

Το ποδόσφαιρο καταδίκασε τη… μεζούρα

Τι αποφάσισε το Δ.Σ της Super League – Θλιβερή μειοψηφία και μοναξιά για την ΑΕΚ και τις πρακτικές Μελισσανίδη.Περισσότερα σε λίγο…Η ανακοίνωση:To...

Αργυρούπολη: Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο επί της Βουλιαγμένης

Πυρκαγιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες λίγο μετά τις 21:00 στο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης & Ιμέρας όπου...