Η Ρωσία διεξάγει πλέον έναν πόλεμο «φθοράς» στην Ουκρανία

Ένας ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος άμυνας δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία διεξάγει τώρα έναν πόλεμο «φθοράς» στην Ουκρανία που θα αυξήσει τις καταστροφές και τις απώλειες αμάχων.

«Οι ρωσικές επιχειρήσεις άλλαξαν», δήλωσε ο Τζιμ Χόκενχουλ, επικεφαλής των πληροφοριών άμυνας της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI-6 κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, τονίζοντας ότι το Κρεμλίνο «επιδιώκει τώρα μια στρατηγική φθοράς» αφού δεν κατάφερε να επιτύχει τους «αρχικούς του στόχους».

«Αυτό θα περιλαμβάνει την ανεύθυνη και αδιάκριτη χρήση δύναμης πυρός» και «θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες απώλειες αμάχων, την καταστροφή της ουκρανικής υποδομής και θα εντείνει την ανθρωπιστική κρίση», προειδοποίησε.

Ενώ οι Ουκρανοί δήλωσαν σήμερα ότι ανακτούν εδάφη από τους Ρώσους στα περίχωρα του Κιέβου, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενισχύσει την υποστήριξή του στην Ουκρανία, την παραμονή της έκτακτης συνόδου κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, ένα μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου κάλεσε τους Δυτικούς να παραδώσουν «επιθετικά όπλα», ένα «μέσο αποτροπής» κατά της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Χόκενχουλ, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει αυστηροποιήσει τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης στη χώρα του προκειμένου να κρύψει τα επιχειρησιακά προβλήματα και τις μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί οι ρωσικές δυνάμεις.

Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε επίσης σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα κινητοποιεί ως εκ τούτου εφέδρους, αλλά ότι πιθανότατα θα είναι κακώς εξοπλισμένοι και λιγότερο έμπειροι από τους επαγγελματίες στρατιώτες.

Ροή Ειδήσεων

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται από πλημμύρες

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται...

Πανελλαδικές 2022: Πριν τις 20 Ιουλίου η ανακοίνωση των βάσεων

Πριν το Δεκαπενταύγουστο τα αποτελέσματα. ...

Μαρινάκης: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο

Ενωτικός και με διάθεση να πατήσει το κουμπί...

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν σε «πηγαδάκι»

Στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter του υπουργείου...

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται από πλημμύρες

Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται από σημαντικές πλημμύρες, με τις φτωχές χώρες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με μελέτη...

Πανελλαδικές 2022: Πριν τις 20 Ιουλίου η ανακοίνωση των βάσεων

Πριν το Δεκαπενταύγουστο τα αποτελέσματα. Πριν το Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθούν οι βάσεις...

Μαρινάκης: Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο

Ενωτικός και με διάθεση να πατήσει το κουμπί της επανεκκίνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.Ο νέος...