Ο πρόεδρος του Μεξικού καλεί τον Μπάιντεν να βάλει τέλος στην «περιφρόνηση της Λατινικής Αμερικής»«Μόνο τα τελευταία 15 χρόνια, έχουμε δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια στο ημισφαίριο, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια», αντέτεινε ο αμερικανός πρόεδρος

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ παρότρυνε χθες Δευτέρα τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να βάλει τέλος «στη λησμονιά, στην εγκατάλειψη, στην περιφρόνηση προς τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική».

«Πρόεδρε Μπάιντεν, έχετε στα χέρια σας το κλειδί» που θα επιτρέψει «να βελτιωθούν ουσιωδώς οι σχέσεις μεταξύ όλων των χωρών της αμερικανικής ηπείρου», είπε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ στον κ. Μπάιντεν στο προοίμιο της διμερούς συνάντησής τους.

«Είναι καιρός να τερματιστεί η λησμονιά, η εγκατάλειψη, η περιφρόνηση προς τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, που είναι αντίθετες προς την πολιτική καλής γειτονίας του τιτάνα της ελευθερίας που ήταν ο (αμερικανός πρώην) πρόεδρος Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ», πρόσθεσε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ στο μέρος της συνάντησης που ήταν ανοικτό στον Τύπο.

«Μόνο τα τελευταία 15 χρόνια, έχουμε δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια στο ημισφαίριο, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια», αντέτεινε ο αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο «οι ΗΠΑ προσφέρουν περισσότερη βοήθεια από οποιαδήποτε άλλη χώρα» στα κράτη της περιοχής.

crossorigin="anonymous">

«Δυστυχώς, η ευθύνη μας δεν περιορίζεται στο δυτικό ημισφαίριο», συνέχισε ο κ. Μπάιντεν, αναφερόμενος σε αμερικανικές δεσμεύσεις «στην κεντρική Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική».

Δυο χρόνια μετά την έναρξη της θητείας του, ο κ. Μπάιντεν κάνει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο γειτονικό Μεξικό, μείζονα εταίρο των ΗΠΑ από τη σκοπιά της οικονομίας και της ασφάλειας, ιδίως ως προς τα ζητήματα της μετανάστευσης και του αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Οι διμερείς συνομιλίες των δύο προέδρων διευρύνονται σήμερα, θα συμπεριλάβουν τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό για τη «10η σύνοδο των ηγετών της βόρειας Αμερικής».

Ροή Ειδήσεων

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού...

Σαν σήμερα – 1996: Η Κρίση των Ιμίων

Το 1951 η Λιζ Τέιλορ παίρνει το πρώτο διαζύγιό...

Συντάξεις: Σχέδιο επιστροφής αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Τα ποσά αυτά διεκδικούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι αλλά και οι κληρονόμοι τους.Ενα σχέδιο επιστροφής των αναδρομικών σε 1.300.000 συνταξιούχους προσανατολίζεται το...

Για τη κορυφή η ΑΕΚ, για την επιστροφή στις νίκες ο Ολυμπιακός

Μετά τη σαββατιάτικη νίκη του Παναιτωλικού στο Βόλο και την ισοπαλία του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο, συνεχίζεται σήμερα η 20η αγωνιστική της Super...

Ουκρανία: Κυρώσεις σε 185 εταιρείες και τρία πρόσωπα στη Ρωσία και στη Λευκορωσία

Εταιρείες και επιχειρηματίες που εγγυώνται τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμού για λογαριασμό του «επιτιθέμενου κράτους» είναι ανάμεσα στους στόχους των κυρώσεων ...