Πακιστάν: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση | ΣΚΑΪΣτο μεγαλύτερο μέρος του Καράτσι και της Λαχόρης η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στη διάρκεια της νύκτας, όμως σύντομες πτώσεις της τάσης συνεχίζονταν σε τοπικό επίπεδο

Αποκαταστάθηκε σήμερα η ηλεκτροδότηση στις περισσότερες πόλεις του Πακιστάν, μία ημέρα μετά την τεράστια βλάβη που σημειώθηκε εξαιτίας της οποίας μεγάλο μέρος της χώρας των 220 εκατομμυρίων κατοίκων είχε βυθιστεί στο σκοτάδι.

Στο μεγαλύτερο μέρος του Καράτσι και της Λαχόρης η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στη διάρκεια της νύκτας, όμως σύντομες πτώσεις της τάσης συνεχίζονταν σε τοπικό επίπεδο.

Στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και σε άλλες πόλεις, όπως η Πεσάβαρ, η Κουέτα και η Ραουαλπίντι, επίσης είχε επανέλθει το ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο το ίδιο δεν συνέβη και στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τις αρχές, η βλάβη οφείλεται σε δυσλειτουργία του συστήματος, μετά την απότομη αύξηση της τάσης που σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις 7:30 το πρωί, τοπική ώρα (04:30 ώρα Ελλάδας), έπειτα από την επαναλειτουργία των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες κλείνουν στη διάρκεια του χειμώνα τη νύκτα προκειμένου να γίνεται εξοικονόμηση καυσίμων.

crossorigin="anonymous">

Λόγω της βλάβης προβλήματα υπήρχαν και στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, όπως έγραψε στο Twitter η πακιστανική υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών.

Ο υπουργός Ενέργειας Χουράμ Ναστγκίρ Χαν δήλωσε χθες το βράδυ ότι ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν το οποίο αντιμετωπίζει χρόνια ενεργειακή κρίση που επιτείνεται λόγω του περίπλοκου και γερασμένου συστήματος διανομής.

Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του...

Στο MLS και την Ατλάντα ο Γιακουμάκης

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ (MLS)...

Δένδιας: Κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου στην Αργεντινή με το όνομα Ελλάδα

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών για την κατασκευή δύο γηπέδων ποδοσφαίρου στο δήμο Μπερίσο της Αργεντινής, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ...

Αμπέλι: Χειμερινές επεμβάσεις για προστασία από τις ασθένειες ξύλου

Οι μυκητολογικές ασθένειες που προσβάλλουν το ξύλο του αμπελιού (Ευτυπίωση, Ίσκα, Ασθένεια Petri, Μελανή Νέκρωση Βραχιόνων), αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της...

Πώς θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων αύριο 9 Φεβρουαρίου

Σε ακυρώσεις δρομολογίων προχωρά και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου η Hellenic...