Λένε όχι στο αίτημα Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλια

Αρνητικές ήταν οι χώρες της G7 στο αίτημα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να πληρώσουν σε ρούβλια το φυσικό αέριο που εισάγουν από την Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν έδωσε εντολή στην Gazprom να δέχεται πληρωμές μόνο σε ρούβλι από τις «μη φιλικές χώρες».

Ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, έπειτα από συνομιλίες με ομολόγους του της G-7, σήμερα Δευτέρα, δήλωσε ότι αν γινόταν δεκτό το ρωσικό αίτημα θα αποτελούσε ξεκαθαρη παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία.

«Όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων», δήλωσε ο Χάμπεκ, μετά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Ενέργειας της G7.

Οι υπουργοί «υπογράμμισαν για άλλη μια φορά ότι οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί είναι έγκυρες και οι εταιρείες οφείλουν και πρέπει να τις σεβαστούν. Η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και καλούμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μη συμμορφωθούν με το αίτημα του Πούτιν» είπε.

«Η προσπάθεια του Ρώσου προέδρου. να μας διχάσει είναι προφανής, αλλά -όπως μπορείτε να δείτε από τη μεγάλη αποφασιστικότητα που επιδεικνύουμε- δεν θα διχαστούμε» κατέληξε ο κ. Χάμπεκ.

Ωστόσο, η άρνηση της G7 δεν έμεινε αναπάντητη από την Μόσχα.

Ρώσος πολιτικός, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Ria, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σίγουρα σε διακοπή των προμηθειών.

Ροή Ειδήσεων

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης εκλιπαρούσε το Κογκρέσο να μην μας δώσουν τα F-16

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ουάσινγκτον θα εγκρίνει την πώληση των F-16 στην Τουρκία ...

Φωτιά τώρα στο Καμπί Ζακύνθου – Επίγεια και εναέρια μέσα στην κατάσβεση

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Καμπί της Ζακύνθου ξέσπασε λίγο μετά τις...

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αριστούχο μαθητή από το Ιράν

Ο 19χρονος Κουρός ευχαρίστησε τους καθηγητές του αλλά και τα Υπουργεία Παιδείας και Μετανάστευσης για την υποστήριξη που του προσέφεραν. «Χωρίς όλους αυτούς...