Στη Μόσχα οχυρώνονται υπό το φόβο της Wagner, αλλά εμφανίζονται κυρίως μέλη της FSB όχι του ρωσικού στρατού – Πριγκόζιν: «Δεν χρειάστηκε ούτε σφαίρα για να πάρουμε το Ροστόφ»
Τέσσερις ώρες μακριά από τη Μόσχα φέρονται να βρίσκονται οι δυνάμεις της Wagner. H μισθοφορική οργάνωση του Πριγκόζιν σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη στην περιφέρεια Λίπετσκ. Η ρωσική πρωτεύουσα απέχει τέσσερις ώρες, 430 χιλιόμετρα μακριά από τη ρωσική πρωτεύουσα.
Το BBC επιβεβαίωσε ως γνήσιο βίντεο που δείχνει μια φάλαγγα οπλισμένων οχημάτων της Wagner να ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο M4, ο οποίος συνδέει το Βορονέζ με τη Μόσχα μέσω του Λιπέτσκ.
Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λιπέτσκ ζήτησε νωρίτερα από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις, είτε με δημόσια οχήματα είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης καυχήθηκε το μεσημέρι ότι οι μαχητές του δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ.
Σε ένα νέο ηχητικό μήνυμα είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ’ οδόν προς το Ροστόφ.
Τόνισε ότι πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του ρωσικού λαού σε αυτό που αποκαλεί «πορεία για τη δικαιοσύνη».
Βετεράνοι της Wagner δηλώνουν ότι περιμένουν την εντολή του Πριγκόζιν για να συμμετάσχουν στην εξέγερση.
Στη Μόσχα οχυρώνονται υπό το φόβο της Wagner, αλλά εμφανίζονται κυρίως μέλη της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB), όχι του ρωσικού στρατού
A local resident filmed the explosion of an oil depot in #Voronezh. https://t.co/CRU3vkC458 pic.twitter.com/ONQbapVem6
— NEXTA (@nexta_tv) June 24, 2023
«θέλουμε μόνο να κατευθυνθούμε στη Μόσχα, μην προσπαθήσετε να μας σταματήσετε» απευθύνει μήνυμα στον ρωσικό στρατό ένας μαχητής της Wagner.
Η Βορονέζ βρίσκεται στα μέσα της απόστασης ανάμεσα στη Μόσχα και την πόλη Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπου η Wagner δήλωνε νωρίς σήμερα το πρωί ότι έθεσε υπό τον έλεγχό της στρατιωτικές υποδομές και κατευθύνεται προς τη ρωσική πρωτεύουσα.
Wagner PMC tanks on the M-4 highway going through Lipetsk region, north of Voronezh, headed toward Moscow. pic.twitter.com/VRPTX7b5z3
— Igor Sushko (@igorsushko) June 24, 2023
Νωρίτερα σήμερα ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.
Ρώσοι εθνικιστές με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματικό της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB δήλωσαν ότι θα δημοσιεύσουν σύντομα ένα σχέδιο δράσης για να απαντήσουν στην ανταρσία της Wagner.
Η ρωσική εθνικιστική οργάνωση, γνωστή ως «Λέσχη Αγανακτισμένων Πατριωτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας εμφύλιος πόλεμος ενδέχεται να οδηγήσει σε ταπεινωτική στρατιωτική ήττα του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.
Στη ρωσική πρωτεύουσα έχει επιβληθεί αντιτρομοκρατικό καθεστώς και θωρακισμένα οχηματα περιφρουρούν στο κέντρο, γύρω από το υπουργείο Άμυνας και η κάτω Βουλή, η κρατική Δούμα, μερικές δεκάδες μέτρα από το Κρεμλίνο.
Διαβάστε σχετικά: Οι «σκληροπυρηνικοί» Τσετσένοι του Καντίροφ στο πλευρό του Πούτιν
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζει οχυρώσεις στην είσοδο της Μόσχας και τανκς έχουν παραταχθεί κατά μήκος των κεντρικών δρόμων που οδηγούν στη ρωσική πρωτεύουσα.
Στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να ανατινάξει γέφυρες στον ποταμό Oka, νότια της Μόσχας για να αποτρέψει την είσοδο των μαχητών της Wagner στη πρωτεύουσα.
Trenches are being dug in Moscow and bridges are being mined. pic.twitter.com/xuP3TtFPdr
— Clash Report (@clashreport) June 24, 2023
The Russian regime military threatens to blow up the main bridges leading over the Oka River south of Moscow in case the insurgents move closer to Moscow.
It is remarkable that all the terror the Russian military was bringing to foreign countries has come home.#Russia #Coup pic.twitter.com/FP7X2D9AHZ
— (((Tendar))) (@Tendar) June 24, 2023
Την ίδια ώρα, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανεστάλη η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μόσχοβα, που διασχίζει τη ρωσική πρωτεύουσα. Στη Μόσχα σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ετοιμάζονται να κόψουν την πρόσβαση στο ίντερνετ.
Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σομπιάνιν τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για τις μετακινήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών που εισέρχονται και εξέρχονται από την ρωσική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.
Πηγή: ΑΜΠΕ – skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
[Πηγή:]www.skai.gr