Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ανοίγει «παράθυρο» για ειρηνευτικές συνομιλίες



«Οι αφρικανικές και κινεζικές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία βάση για την εξεύρεση λύσης», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μετά τη συνάντηση που είχε με Αφρικανούς ηγλετες

«Παράθυρο» για ειρηνευτικές συνομιλίες, ώστε να τερματιστεί η κρίση με την Ουκρανία και ο πόλεμος που έχει επηρεάσει σε πολλά επίπεδα ολόκληρο τον πλανήτη, άφησε ο Ρώσος πρόεδρος Βάντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του μετά τη συνάντηση που είχε με τους ηγέτες των Αφρικανικών χωρών.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, «οι αφρικανικές και κινεζικές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία βάση για την εξεύρεση λύσης», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν μπορεί να γίνει κατάπαυση πυρός, ενώ ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται».

Όσον αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες, τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία έχουν προηγουμένως δηλώσει ότι δεν θα έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς ορισμένες προϋποθέσεις.

Το Κίεβο λέει ότι δεν θα παραχωρήσει κανένα έδαφος, αλλά η Μόσχα λέει ότι το Κίεβο πρέπει να αποδεχθεί τη «νέα εδαφική πραγματικότητα» της χώρας του. Ατό σημαίνει ότι η Ρωσία θεβρεί εδάφη της τις επαρχίες που έχει κατακτήσει, και βέβαια τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο Πούτιν είπε στη συνέντευξη Τύπου αργά το βράδυ το Σάββατο ότι δεν υπάρχουν σχέδια για εντατικοποίηση της δράσης στο ουκρανικό μέτωπο προς το παρόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα πραγματοποίησε ορισμένα «προληπτικά χτυπήματα» μετά από έκρηξη σε γέφυρα της Κριμαίας νωρίτερα αυτό το μήνα. Μετά το περιστατικό στη γέφυρα – το οποίο άφησε νεκρούς δύο ανθρώπους – ο κ. Πούτιν υποσχέθηκε να απαντήσει σε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν μια «τρομοκρατική» ενέργεια της Ουκρανίας. Το Κίεβο δεν είπε επίσημα ότι ευθύνεται για την έκρηξη στη γέφυρα, η οποία συνδέει την κατεχόμενη χερσόνησο με τη Ρωσία.
 

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Έρευνα: Ο θηλασμός ρυθμίζει το μικροβίωμα μειώνοντας τον κίνδυνο για το παιδί να αναπτύξει άσθμα

Το μητρικό γάλα ρυθμίζει το μικροβίωμα του μωρού κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής του και αυτό με τη σειρά του μειώνει...

Οι αναμετρήσεις της Super League 2 ζωντανά και αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ

Οι αγώνες της Super League 2 για τη σεζόν 2024-25 θα μεταδίδονται από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τον ΣΚΑΪ HYBRID και το skai.gr/tv/sports...