Γαλλία: Νεκρός ενώ έκανε πεζοπορία ο υπεύθυνος της ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων



«Η Παναγία των Παρισίων έχασε τον αρχιτέκτονα της αναγέννησής της», έγραψε ο Μακρόν στο Χ για τον αιφνίδιο θάνατο του στρατηγού Ζαν-Λουί Ζορζελέν

Θλίψη επικρατεί σήμερα στη Γαλλία από τον αιφνίδιο θάνατο του του στρατηγού Ζαν-Λουί Ζορζελέν, του ανθρώπου που είχε τεθεί επικεφαλής της ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων, της εμβληματικής εκκλησίας που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά από την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια. 

Ο 74χρονος Ζαν-Λουί Ζορζελέν έχασε τη ζωή του σε ατύχημα, ενώ έκανε πεζοπορία στα Πυρηναία. Ο θάνατος του στρατηγού Ζαν-Λουί Ζορζελέν έγινε γνωστός από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

«Το έθνος χάνει έναν από τους σπουδαίους στρατιώτες του. Η Γαλλία, έναν από τους μεγάλους υπηρέτες της. Και η Παναγία των Παρισίων, τον αρχιτέκτονα της αναγέννησής της», έγραψε ο Μακρόν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, πρώην Twitter.

Διάσημο τοπόσημο, ο καθεδρικός ναός έχει κλείσει για αναστήλωση και αποκατάσταση από τότε που μια πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019 κατέστρεψε τη στέγη του και το κωδωνοστάσιό του.

Οι αρχές ελπίζουν να ανοίξουν ξανά τον καθεδρικό ναό έως το 2024, όταν η γαλλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί στο προηγούμενο σχέδιό της, συμπεριλαμβανομένου του κωδωνοστασίου ύψους 96 μέτρων που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εζέν Βιολέ-λε-Ντικ στα μέσα του 1800.
 
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Εκρήξεις συσκευών της Hezbollah: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Το μυστήριο παραμένει σχετικά με την προέλευση και...

Ζωγράφου: Συνελήφθη 35χρονος δραπέτης φυλακών που έκλεβε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια

Εξιχνιάστηκαν συνολικά14 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν τις...

Εκρήξεις συσκευών της Hezbollah: Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Το μυστήριο παραμένει σχετικά με την προέλευση και την κατασκευή των συσκευών επικοινωνίας - Γιατί έγινε η επίθεση τώρα; Πώς πυροδοτήθηκαν οι συσκευές; ...

Ζωγράφου: Συνελήφθη 35χρονος δραπέτης φυλακών που έκλεβε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια

Εξιχνιάστηκαν συνολικά14 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που διαπράχθηκαν τις τελευταίες 8 ημέρες - Άνω των 300.000 ευρώ η αξία των οχημάτων ...

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή Κασσελάκη στα καθήκοντά του ζητά η μεγαλύτερη νομαρχιακή επιτροπή

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε παρέμβαση λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ...