Καναδάς: Εντολή εκκένωσης της πόλης Χέι Ρίβερ λόγω δασικής πυρκαγιάς



Ο Καναδάς βρίσκεται αντιμέτωπος με τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της χώρας. Την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των πυρκαγιών, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Δασική πυρκαγιά απειλεί μια πόλη περίπου 4.000 κατοίκων στα Βορειοδυτικά Εδάφη του Καναδά και οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης.

«Όποιος παραμείνει στο Χέι Ρίβερ το κάνει με δική του ευθύνη», υπογραμμίζεται σε προειδοποίηση που εξέδωσαν (λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδος), ζητώντας από κατοίκους και εργαζόμενους να μεταβούν στο αεροδρόμιο Μέρλιν Κάρτερ και να περιμένουν εκεί για περαιτέρω οδηγίες.

Ο Καναδάς βρίσκεται αντιμέτωπος με τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της χώρας. Την προηγούμενη εβδομάδα περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων του Γέλοουναϊφ, της μεγαλύτερης πόλης στα Βορειοδυτικά Εδάφη.

Σε όλη τη χώρα έχουν καεί φέτος περισσότερα από 150 εκατομμύρια στρέμματα, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στον Καναδά το 1989.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Αγρίνιο: μεγάλη κινητοποίηση για πτώση 12χρονου σε φρεάτιο

Το αγόρι φέρεται να έπαιζε σε υπόγειο πολυκατοικίας...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο για τη διαγραφή Κασσελάκη

Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε αίτημα Κασσελάκη για παραίτηση...

Καιρός : Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη  ...

Αγρίνιο: μεγάλη κινητοποίηση για πτώση 12χρονου σε φρεάτιο

Το αγόρι φέρεται να έπαιζε σε υπόγειο πολυκατοικίας όταν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάτησε σε ξύλινη σανίδα και έπεσε σε κάποιου τύπου...

Ecofin: H στήριξη της Ουκρανίας και η εφαρμογή της συμφωνίας των G7 για δάνειο

Οι ηγέτες των G7 συμφώνησαν για δάνεια στην Ουκρανία, ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα εξυπηρετηθούν από ακινητοποιημένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο για τη διαγραφή Κασσελάκη

Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε αίτημα Κασσελάκη για παραίτηση της γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής Ράνιας Σβίγκου μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες του στα...