Ευθεία απειλή Τσαβούσογλου

-

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απειλεί την Ελλάδα με χρήση βίας, λέει πως η απάντηση της Τουρκίας δεν θα είναι τυχαία, αλλά μια άμεση δράση χωρίς δισταγμό.

Τα σχόλια διατυπώθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γερμανό υπουργό Εξωτειρκών Χάικο Μάας που προσπαθεί να μεσολαβήσει.

Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. 25/8/2020

Σχ. : Στο βίντεο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ακούγεται να λέει το εξής :

“Επιθυμώ να κάνω την ακόλουθη ανακοίνωση προς την Ελλάδα. Σταματήστε αυτή τη συμπεριφορά κακομαθημένου. Μιλάς σαν να έχεις μία άνευ όρων και πλήρη υποστήριξη από την ΕΕ. Και όταν δεν την έχεις, κατηγορείς επίσης και εκείνες τις χώρες της ΕΕ. Πλέον πρέπει να καταλάβεις ότι δεν θα μπορέσεις να φτάσεις πουθενά. Ιδιαίτερα μην θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο, ακολουθώντας την ενθάρρυνση από κάποιες χώρες. Με άλλα λόγια, όταν εσύ κάνεις δηλώσεις του τύπου “θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας εδώ” ή “θα κάνουμε ασκήσεις εδώ”, ή αν κάνεις λάθος βήματα, τότε αυτή τη φορά εμείς δεν θα δώσουμε μία τυχαία απάντηση. Αλλά θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο χωρίς κανένα δισταγμό. Για αυτό το λόγο μην ανταποκρίνεστε στην ενθάρρυνση εκείνων των χωρών, αλλά κινηθείτε με βάση την κοινή λογική”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ