Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 58 νεκροί από την καταιγίδα Μέγκι

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί όταν η τροπική καταιγίδα Μέγκι «χτύπησε» της Φιλιππίνες προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες. Η πόλη Μπάιμπαϊ μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου, καθώς οι κατολισθήσεις δημιούργησαν μεγάλα «ποτάμια» λάσπης.

Μάλιστα, στην πόλη Μπάιμπαϊ των Φιλιππίνων τουλάχιστον 27 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το πέρασμα της καταιγίδας Μέγκι. Οι έρευνες, που ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξανάρχισαν όταν ξημέρωσε. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζήσαντες ενίοτε με γυμνά χέρια.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι χάθηκαν στο Πιλάρ, χωριό περίπου 400 κατοίκων, επίσης στην επαρχία Λέιτε, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα περισσότερα σπίτια στο χωριό καταστράφηκαν από γιγαντιαία κατολίσθηση, τα συντρίμμια κατέληξαν στη θάλασσα.

Η καταιγίδα εξάλλου στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην επαρχία Νέγρος Οριεντάλ (κεντρικά) και σε άλλους τρεις στη νήσο Μιντανάο (νότια), κατά την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Η Μέγκι, που αποκαλείται Αγάτον στις Φιλιππίνες, είναι η πρώτη μεγάλη τροπική καταιγίδα που έπληξε φέτος τη χώρα, η οποία δοκιμάζεται συχνά από φυσικές καταστροφές.

Ροή Ειδήσεων

Κοπεγχάγη Πυροβολισμοί: Πολλοί νεκροί και τραυματίες!

«Μέχρι να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι υπάρχει μόνο...

Aγία Βαρβάρα: Ιδιοκτήτης σπιτιού σκότωσε ληστή

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι ερευνούν την...

Νέα υπέρβαση από Νιμάιερ, στις «8» και οι Μαρία, Μπούσκοβα

H Μαρί Μπούσκοβα, η Τατιάνα Μαρία και η...

Φωτιά τώρα στη Χαλκίδα | ΣΚΑΪ

Φωτιά ξέσπασε σε αποθηκευτικό χώρο πλησίον της παλαιάς γέφυρας Ευριπίου στη...

Κοπεγχάγη Πυροβολισμοί: Πολλοί νεκροί και τραυματίες!

«Μέχρι να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι υπάρχει μόνο ένας δράστης, ο συναγερμός θα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο» - Δεν αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια. ...

Aγία Βαρβάρα: Ιδιοκτήτης σπιτιού σκότωσε ληστή

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση. Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός Ιδιοκτήτης...