Ναβάλνι: Μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή, σε άγνωστη τοποθεσία



Ο ηγέτης της ανντιπολίτευσης μεταφέρθηκε από την σωφρονιστική αποικία ΙΚ-6 που βρίσκεται στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανατολικά της Μόσχας, σε άγνωστο μέρος

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι μεταφέρθηκε από την σωφρονιστική αποικία ΙΚ-6 που βρίσκεται στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανατολικά της Μόσχας, αλλά είναι άγνωστο το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ανέφεραν σήμερα οι συνεργάτες του στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Χ, καθώς δεν είχαν νέα του για περισσότερο από 5 μέρες. 

Σήμερα, όπως και την περασμένη Παρασκευή,  οι δικηγόροι του προσπάθησαν να τον επισκεφθούν στις φυλακές όπου κρατούνταν μέχρι πρόσφατα αλλά τους ενημέρωσαν ότι πλέον δεν είναι εκέι, χωρίς να τους δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Πρόσφατα, μέσω των social media, ο Ναβάλνι κάλεσε τους Ρώσους να καταψηφίσουν μαζικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές

Οι συνεργάτες του Ναβάλνι ήταν προετοιμασμένοι για μια πιθανή μεταφορά του σε πιο αυστηρή αποικία μετά την καταδίκη του τον Αύγουστο σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκισης.

Ο 47χρονος Ναβάλνι εκτίει ήδη ποινές, που φθάνουν συνολικά πάνω από τα 30 χρονια στη φυλακή, για κατηγορίες μεταξύ άλλων και για εξτρεμισμό, τις οποίες αρνείται, και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος των δύο τελευταίων ετών σε απομόνωση.

Σε σχόλιά του που δημοσιοποιήθηκαν από συνεργάτες του, ο Ναβάλνι δηλώνει ότι κατηγορείται τώρα βάσει του Άρθρου 214 του ποινικού κώδικα, που καλύπτει τον βανδαλισμό.

«Κάθε τρεις μήνες βγάζουν μια νέα ποινική υπόθεση σε βάρος μου. Σπάνια κάποιος, που έμεινε κλεισμένος σε κελί απομόνωσης για περισσότερο από ένα χρόνο, έχει τόσο σφύζουσα κοινωνική και πολιτική ύπαρξη» τόνισε πριν λίγες ημέρες. 

Πηγή: skai.gr


[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Γαλλία: Λίστα Μπαρνιέ με «σφραγίδα» Μακρόν

Κυριαρχία των ανθρώπων του προέδρου Μακρόν στο κυβερνητικό...

«ΛΟΓΧΗ 3/24» και «Αιγιαλός 2/24»: Ολοκληρώθηκαν οι εθνικές ασκήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εθνικές ασκήσεις «Αιγιαλός 2/24» και «Λόγχη...

Σταϊκούρας: Ενίσχυση της ασφάλειας των δικτύων, με έμφαση στο σιδηρόδρομο

Oπως τόνισε ο κος Σταϊκούρας τα παραπάνω, αποτελούν...

Γαλλία: Λίστα Μπαρνιέ με «σφραγίδα» Μακρόν

Κυριαρχία των ανθρώπων του προέδρου Μακρόν στο κυβερνητικό σχήμα που κατέληξε μετά από τρεις απόπειρες ο προαλειφόμενος Γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ ...

«ΛΟΓΧΗ 3/24» και «Αιγιαλός 2/24»: Ολοκληρώθηκαν οι εθνικές ασκήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι εθνικές ασκήσεις «Αιγιαλός 2/24» και «Λόγχη 3/24» ...

Σταϊκούρας: Ενίσχυση της ασφάλειας των δικτύων, με έμφαση στο σιδηρόδρομο

Oπως τόνισε ο κος Σταϊκούρας τα παραπάνω, αποτελούν τον σημαντικότερο πυλώνα του ΔΕΔ-Μ και των χρηματοδοτικών του εργαλείων ...